2008-10-31

Sista Oktober, Halloween.

Vilket jävla väder det har varit idag, utan att ens titta ut genom fönstret imorse drog jag på mig joggingkläder och gav mig ut på en runda med hunden. Det blåste IS på mig hela vägen. Snorkallt, ett tips är att ha mössa på sig. Jag har inte joggat på två år, minst, och kände mig rejällt chockad över hur långt jag faktiskt orkade jogga utan att ens stanna och pusta lite. 3 km! Trodde jag inte om mig själv med tanke på hur länge sen det var jag var ute sist och hur många ciggareter som förstört mina lungor under den tiden.

Har varit inne i Nyköping idag, har köpt bisolvon till hästen och sen fått min piercing utskruvad lite å jag kan ta ur den när jag jobbar. Köpte även godis, men det är till barnen om det kommer några och bus eller godisar. Själv ska jag inte äta något annat än frukt!

Igår fick jag verkligen stå emot frestelser när jag var hos Emelie.
1. Både Johan & Emelie röker, inte jag
2. Det stod en stor skål med godis på bordet
3. Det dracks coca cola
4. Det fikades på stan
MEN, jag föll inte för någon av frestelserna!

Nog bladdrat om vikt och mat och helvete, jag blir ju trött på mig själv.

Ikväll var det ju tänkt att jag och Olof skulle åka till Motala och partaja hemma hos Ida, men ska jobba imorgon så fick tyvärr tacka nej till det.

Ja, det var väl ungefär det jag hade på hjätat som inte hade med vikt och mat och helvete att göra.


2008-10-30

Jag är fan sämst på att göra armhävningar, lackar typ på mig själv. Skulle göra set 15 rep 2 och palla knappt hälften och då ska jag vara ridtjej? Eh, de här funkar inte... Tur att man börjar nu då så det finns chans att klara det senare i livet :P Haha, vet ju aldrig när man ska behöva visa upp sina armhävnings skills för någon menar jag ;)

Ja, men har iaf kört styrkan nu på morgonen, nu blir det stallet och förhoppningsvis hinner jag rida om jag inte sitter här för länge ;) Ska nämligen iväg till Emelie och snacka massa skit idag och gosa med Kevin såklart! Föresten så förlovade sig Emelie och Johan sig igår och JAG ska få vara brudtärna... Så jävla kul! Hoppas man hunnit gå ner några kilo innan jag ska klämma mig ner i någon blåsa ;) Komiskt att jag tänkte i förrgår på hur kul det skulle vara om några kompisar skulle gifta sig snart, men tänkte typ inte på att Emelie och Johan pratat om det... Jag är superglad för deras skull!

Måste bara säga att det finns en låt som gör mig snäppet lyckligare än vad jag redan är och det är Bunny Wailer med Reggee Burden.... så grymt skön låt! Nej, nu måste jag hinna upp till stallet.Tjao!


2008-10-29

Jag älskar känslan av att känna sig nöjd och stolt. Idag är min fjärde dag som ickerökare! Igår åt jag inget annat än mat och frukt. Var skitsugen på något onyttigt, men togen kopp rött te och äppelskivor istället, efteråt kändes det jättebra. Idag har jag tränat styrka på förmiddagen, snart blir det stallet och ridning och kväll blir det styrka igen.  

Tänkte att de var dags att ta en bild på min nya hårfärg, som kanske inte är så ny längre iofs. Men kameran dog så jag tog mitt nödvärn, mobilen, vilket resulterade i att man knappt ser vad det är för färg, men skitsamma, jag ser väl typ ut så här nu då...


redhead

jag bara gillade bilden...

2008-10-28

Idag har jag varit rökfri i 3 dagar. Grattis till mig. Det bästa av allt är att jag inte kompleterat med snus, nikotinplåster eller något annat och har faktiskt mått ganska bra :) Är iosf rätt trött och seg, men det är bara en kortare period hoppas jag!

   


Nu börjar mit nya liv, jag ska se till at inte vara beroende av något dåligt typ nikotin, socker eller något sånt! Dessutom ska jag och Olof börja träna. Han hittade någon bra sida där det fanns ett bra träningsschema, veckorvis. Det ska vi börja följa, + att godis, chips och snacks, läsk, saft, bullar, kakor, snabbmat och allt sånt där onyttigt ska jag näst intill* avstå fram till jul. Ska också lära mig att sluta äta när jag är mätt och inte när jag inte orkar mer... Dvs, jag ska inte banta, bara lära mig att äta rätt.
*Okej om jag vill ha en lussekatt och ett glas julmust på lucia. ;)

Stötta mig nu, okej? :)

2008-10-27

Då var helgen avklarad också. Har jobbat mig igenom den, känns bra med liiite pengar i alla fall.

Idag har Sabina namnsdag, grattis till henne och till alla andra som heter så...

  


Har städat hela huset idag, det är så skönt när det är gjort, jag får lustkänsla i hela kroppen. Håller på att baka nu också, känner mig wääätt huslig faktiskt. Ska nog försöka hinna med att rida idag innan det blir mörkt. Fan va fort det blev mörkt igår, vilken skillnad med sommar/vintertid... Mörkare blir det ju också, blä på det. 

2008-10-24

Hmm, försöker komma på något vettigt att skriva, men som vanligt har jag inte mycket mer att berätta än vad jag gjort under dagen...

Idag har jag hoppat med min häst för första gången, det märks att hon är en gammal hopphäst, hon var helt galen fast att hindret typ inte var högre än 50 cm :P Men vi tyckte att det var kul ändå och vi blev svettiga och trötta. Har också tvättat lite och plockat och pysslat i hemmet... Imorgon är det dags för jobb igen, skönt som omväxling ;)

Låg och tänkte på min livsvän igår, tänkte på när vi träffades, allt vi gjort tillsammans hur allt blev fel men att vi hittade tillbaka till varandra ändå. Andréa, även om det aldrtig kommer bli som förr så ska du veta att jag är glad att jag har dig  mitt liv, du betyder hur mycket som helst för mig. Utan dig hade gymnasiet inte varit alls så kul! 
Kommer du ihåg första gången du följde med mig hem och knappt kom av bussen, Nivå i Motala, Denis, Emil och att du höll på att missa bussen hem också? Hur alla aploderade när du gick på bussen, dagboken, alla hockeykillar, våra försök till at sluta röka, James Blunt konserten, påsken i Helsningborg, nyår i Helsingborg, skolan, maten i matsalen (pannbiff och brunsås), när vi bastade hos Slobban, Rodhins 18 års fest, jaa allt vad vi nu än gjorde, jag blir lycklig men ändå ledsen när jag tänker på det. Allt gick så fel sen, även om vi hittade tillbaka till varandra så hade vi missat 9 månader av varandras liv som var väldigt viktiga och betydelsefulla som vi aldrig kan få tillbaka och kanske  kan vi inte heller riktigt förstå vad det var som ändrade våra liv så mycket just då. Jag älskar dig och saknar dig till tusen. Snart ska jag komma till Helsingborg och hälsa på dig mitt hjärta. <3

  
  
   
    
Jag gillar minnes kollage :)

2008-10-23

Började dagen på vad jag tror är det bästa sättet, nämligen en långritt i skogen... Bara massa skitt, frisk luft, tjatter med Lisa och känslan av min underbara Wilma under mig.

Trots den bra början på dagen så känner jag mig rutten idag, har spenderat hela dagen i soffan. Men i hopp om att piggna till så tog jag en lång dusch och klädde på mig lite fräschare kläder än mjukisar. Kan ju bara säga att det hjälpte inte ett skit, provade att lyssna på reagge, men det hjälper inte idag heller. Är typ uttråkad, men har inte lust att göra något alls, vill typ ha en påse godis, en bra film och massa slöande i soffan. Enda problemet är att om jag skulle göra de så skulle jag må ännu sämre efteråt när alla skuldkänslor kommer. Skit dag! Nu ska jag fan unna mig en cigg.

 

2008-10-22

Min önskan gick i uppfyllelse, fick åka och handla av mig lite idag. Kom hem med: en ljusslinga till den andra gardinen i sovrummet, två orkidéer med krukor till sovrumsfönstret, en annan kruka till en annan växt, en stor lykta och ett monster blockljus, en badrumsmatta, en löpare till köksbordet, en stor, mysig tjocktröja och ett par söta strumbyxor. Fick stilla shoppingnerverna för stunden iaf! Nu är iaf gästtoan och sovrummet helt klara så det blir att gå på hallen nästa månad! Gud va jag älskar att pyssla och greja hemma, har tur som bor i ett hus och har lite att göra, lite skillnad från ettan vi hade förut! Eller så kanske det inte alls är bra, det blir ju mycket dyrare! haha.

Har även spendrat några timmar med Wima idag, red på banan, men hon var ofokuserad och lyssnade dåligt, men jag blev svettig eftersom jag fick jobba som ett as med henne så fick mig ett litet träningspass idag med, men det gottgjorde jag snart när Olof kom hem med ostbågar, haha!

Sitter och lyssnar på reagge nu, det var grymt länge sen... Borde lyssna på det oftare för jag blir glad och lugn i hela kroppen. Är typ som att ha sex fast mindre svettigt :P haha, neej men gött är det! Jag gillar reagge... och sex :)

   
   
  
  
   
  

Ett litet minnes kollage från Uppsalareagge fesival 2007
En grym upplevelse

2008-10-21

Jävla skitväder, har inte ork eller lust till något när så här! Har spenderat typ 90% av dagen inne, känns la sådär. Gick typ upp till stallet och mockade sen har jag varit nästintill inlåst här inne. Har dock fått lite gjort ändå, har röjt i källaren och garderoberna i sovrummet. Tvättat lite och försökt at rensa frysen och ätit upp lite måkrafs som låg där. Blir lite irritrad på mig själv för jag hittade typ en påse med 5 kötbullar i, en med 3 korvar, enmed lite frysta grönsaker, en med lite pyttipanna, då snackar jag alltså inte ens en halv portion mat. Gjorde iaf någon slags lunch av detta, måste äta ur frysen lite för den är i akut avfrostnings läge!

Toffe är bra mycket piggare idag och har både ätit och veat vara ute i små omgångar, men han ser så tokig ut i sin strut så jag skrattar mest åt honom... Fast han ser så ledsen ut!



Imorgon vill jag åka till Norrköping/Nyköping och handla grejer till de rum jag ska fixa iordning. Kul om jag får det gjort :)

Hoppas även på besök på fredag, men har inte fått svar än... Om det blir så får jag träffa den här skitungen;


Han är värdens sötaste unge och jag älskar honom!
Precis som mamma sin...

2008-10-20

Oj, snart har visst hela oktober gått ser jag nu när jag rubrikar min blogg, värst va tiden går fort! Har varit en seg-rumpa hela dagen iag för jag kunde misann inte somna igår... Låg vaken och tänkte igenom hur jag vill ha alla rum i huset,är ju inrednigsgalen. Kan inte tro att man kan få så många idéer mitt i natten, men nu har jag verkigen kommit på exakt hur jag vill ha det i varenda rum, från möbler till färger och tavlor, gadiner och blommor! Började redan idag att prova mig lite fram med det jag vill ändra i sovrummet, här är resultatet;



Hade bara en ljusslinga hemma men blir att köpa en till och göra likadant på andra sidan fönstret (det är väl inte för juligt? kommentera gärna!) Hade även tänkt att byta ut blommarna i det fönstret mot två vita orkiéer. Sen var det inget mer jag vill ändra i sovrummet. Nu när ekonomin inte är på topp så får jag börja med de rum som det bara är små saker som jag vill fixa, ändra eller lägga till. När jag fixat sovrummet ska jag gå vidare till hallen utanför, måla om och köpa en större (och snyggare) hundkorg till Toffe sen är även den lilla ytan färdigfixad. Verandan är det tredje och sista "rummet" som bara behöver en enkel och relativt billig renovering, så när jag är klar med även detta rum så hoppas jag på att ha fått presentkort på ikea både i julklapp och 20-års present och ska då börja med datarummet, vardagsrummet, köket, hallen, gästrummet och källaren. Blir alldeles galen för jag vet hur jävla fint och mysigt det kommer bli om jag väl får klart allt! Ska förstås inte byta ut allt, ska nästan återanvända alla grejer vi har, fast flytta om och måla lite och så. Dom grejerna som jag inte vill behålla, vilket är tv-bänken, två hyllor och tv-bord (matchande) ska jag läga ut på blocket, eller om någon annan är intresserad, hör av er :)

Ja, men då vet ni iaf vad ni ska köpa till mig julkapp och så och vill ni sticka ut ur mängden går det bra med presentkort på tattoo eller piercing också ;) Puss på det.

Idag har Toffe blivit av med kulorna och nu är han mest bara groggy och vinglar omkring med sin strut på huvudet, stackarn. Har svårt att hålla mig för skratt när jag ser honom fast jag tycker synd om honom samtidigt! Nej, nu ska jag laga mat.  

2008-10-19

Igår jobbade jag min första kväll på Wreta, var ritkigt kul faktiskt och tiden gick fort när gästerna väl kommit. JObbar igen nästa helg, lördag och söndag och likadant helgen efter det. Det ändå jobbiga är att jag inte får ha några synliga piercingar i och då kan jag inte göra den jag tänkt så länge jag jobbar där, om jag inte har typ ett plåster över (?).

Idag har mor&far varit här och ätit lunch och gått en promis i skogen. Trevligt att dom kom ut och hälsade på. Har även varit ute hos Jimmy och hälsat på han och Linda och Törnvall. Blev en liten fika där och sen hem och äta tacos. Mmm, det är så gott så jag alltid äter för mycket och får matkoma. Har även tagit hand om min extremt snuviga häst, hon är jätte hängi och snorar massor. Men hon var iaf pigg ute idag, hoppas hon blir bättre snart!

Imorgon blir Toffe av med sin manlighet.

kan någon motivera mig att börja träna på riktigt igen? Får ångest när jag ser crosstrainern!

   


2008-10-17

Idag har jag och min äskling varit ett par i exakt 1 ½ år! Det har vi firat med att göra allt tillsammans idag (har tyvärr ingen vidare ekonomi så kunde inte göra värsta grejen). Men vi har haft det riktigt mysigt. Började med en frukost på sängen från mig med scones och te, hade även plockat en stackas ros som överlevt. Sedan har vi varit i stallet och Olof har fått rida en stund. Åkte in till stan för att inhandla lite saker till maten. Har ätit för- och huvudrätt nu och så blev jag utkörd från köket för att Olof håler på att göra efterrätt. Är nyfiken på vad han ska få ihop, även om jag har mina aningar. Hittills har vi avnjutit avokado med skagenröra till förrätt, entricot med bakad potatis och tzatziki till huvudrätt och om jag gissat rätt så blir det smulpaj til efterrätt :)
 
Är så glad att jag har dig hjärtat, du betyder allt och lite till för mig. Om jag inte hade dig vet jag inte vart jag varit eller vad jag gjort med mitt liv nu, ångrar inte en sekund av vårt liv tillsammans och hoppas på att det blir många fler år med dig! Vet att jag kanske inte är världens bäst på att uttrycka min kärlek till dig, men den är så stark så jag kan inte sätta ord på den, hoppas du görstår ur mycket du betyder för mig ändå! Jag älskar dig Lars Olof Christoffer Nyman! 

  


2008-10-16

Idag har jag varit duktig, har bara rökt 2 ciggaretter (klockan är nu 18.28) i vanliga fall brukar jag ha sugit i mig ungefär ett halvt paket vid den här tiden. Känner mig iofs rätt seg, men stolt ändå!

Har varit i Norrköping idag och skulle byta ut tränset och täcket men det fanns inget att byta till. Så åkte hem med lite mer pengari plånboken istället :P Har även ridit i skogen med henne för första gången, det gick jättebra!

Fick en inbjudan på posten idag till en Halloween fest! Kul, hoppas vi kan gå på den, eller snarare att jag kan övertala Olof att klä ut sig och följa med! Haha... Får se hur det blir med den saken!  



Nu ska jag laga mat.

2008-10-15

Idag har jag varit i Nyköping med Emelie och Kevin. Vi har fikat, kikat runt på stan, hälsat på mia&micke(?) och bara snackat massa med skit. Kändes som att jag behövde en sån dag. Jag är glad att jag har min Ems :)

Idag har vi haft huset i exakt ½ år och för exakt 3 veckor sen kom vi hem från Gran canaria. Liten check bara :)

Tänkte på när jag stod och borstade tänderna nyss att jag ändå trots allt verkar vara lite populär i jobb-branshen. Alla mina jobb jag haft har jag blivit erbjuden, inte sökt. Det enda jag sökt var på Wreta och där fick jag ja direkt. Sen när jag inte kunnat jobba och varit slö med att höra av mig (trallala) så har dom hört av sig flera gånger och nu är det iaf så att jag ska jobba på Wreta på lördag 15-24 (OB woho) sen även nästa helg och så kommer det bli mer och mer fram till jul. Känns bra även om jag egentligen helst bara vill vara hemma hela tiden. Men sen är det ju det här med att få pengar också, det är ju rätt bra och gött :) Lär bli rätt mycket OB på Wreta eftersom typ allt är kvällar och helger. Är skönt också med tanke på Wilma för då kan jag ta henne på förmiddagen och sen åka och jobba!

Nej, nu lockar min halvnakna man i sängen för mycket... Natti

2008-10-14

Usch, har varit som en sombie på eftermiddagarna i flera dagar nu. Har sovit två timmar precis och känner mig helt slö. Har inte ont i kroppen eller så att jag känner mig sjuk utan bara trött i hela kroppen. Somna nästan vid matbordet förut när jag satt och läste. Hoppas det blir ändring på det. I och för sig har jag inte kunnat sova ordentligt i natt, har typ vaknat flera gånger, vet inte om det var fullmåne eller något, men kunde verkligen inte få någon ro i kroppen. 

  
 

På tal om ro i kroppen så har vi fått en tid för att klippa bort kulorna på Toffe nästa måndag. Hoppas inerligt att det hjälper för han är fullkomligt galen! Idag lät jag honom vara ute när jag var i stallet och han far runt som en galning. Han var inne hos ungehästarna och fick en spark så han flög, sen blev han trampad av en annan så han har skadat tassen lite. Klart att det inte är kul när han skadar sig, men han måste ju lära sig på ett eller annat sätt att han inte bara kan flänga runt vid hästarna hur som helst.

Red lektion för Lisa idag, gick riktigt, riktigt bra. Är nöjd över både Wilma och mig. Provade även träset idag, det var också för litet fast det var det största i FULL vi kunde hitta. Hon är riktigt stor den där hästen. Kom iaf fram till att det inte kan ha varit 165 på täcket utan att det var felmärkt. Fick inte ens ner det över rumpan så det blir att lämna tillbaka såväl träns som täcke och hitta större.

Ska prata med min Ems och se om hon vill åka in till Nyköping med mig någon dag i veckan och fika och vandra runt lite på stan. Ska även försöka få tag på min mor och höra om dom har tid att komma upp till oss någon dag. Har lite svårt att bestämma något nu egentligen eftersom jag inte vet om jag ska jobba i helgen. Men man kan ju "eventuellt" planera :) Och om jag inte ska jobba i helgen så kommer förmodligen Hanna hit så mor&far får stå på väntlistan ett tag om dom inte kan komma en vardag!

2008-10-13

Idag har vi varit i Norrköping en sväng och handlat Täcke, träns och schabrak till min polla. Inte svårt att göra av med ett par tusen där kan jag tala om. Var tvungen att hålla mig i skinnet och BARA köpa det viktigaste. Slutade ändå med ett kvitto på 1093:-. Jaja, det var ju bra köp iaf. Trodde jag... Efter mockning osv tog jag in min kära häst för att rykta henne och ta på det nyinköpta regntäcket. Som på beställning började det även regna och det gjorde mig ju ingenting. Men täcket var för litet. Jävla typiskt. Köpte ändå storlek 165 för att det INTE skulle vara för litet, utan snarare lite stort. Men har tydligen ett monster till häst! Blir till att försöka få tag på ett ännu större, vet knappt om det finns i vanliga affärer, det får vi se.

Toffe är galen och jag har lust att slänga ut honom tills han blir lugn. Han har fått något ryck sen igår och bara ylar hela tiden, han kan inte ens få så pass mycket ro att han kan äta mat utan att springa ett varv i huset och yla innan han fortsätter. (Grannhunden löper). Måste ringa till veterinären och boka tid till klippning (snackar inte kloklippning nu, men det är nog det enda rätta för att få ro i hans kropp).

Nu ska jag ner och diskrutera kvällsmat med min man. 

     
Du är det finsate jag vet

2008-10-12

Nu är det tyst och lugnt i huset igen (förutom Toffe som ylar och är kåt...), och städat ;) Har varit en riktigt mysig helg. Tycker att det är så kul när man får besök här ute. Tror nog att våra besökare också tyckte att det var skönt att komma ut hit en sväng. Vi har inte gjort så mycket utan mest umgåts, gått små promenader, pysslat i stallet och lagat massa god mat. Precis lagom, ändå så har jag varit så trött idag att jag bara deckade på soffan förut. Känner mig fortfarande slö och har lite ont i huvudet, men hoppas på att det ska gå över.

Har ridit både igår och idag. Är kul att hon gör framsteg varje dag. Jag har också tur som har en gammal ridlärare i stallet som kan ge mig lite tips eftersom jag inte är så van med hästar som beter sig som henne. Hon går med huvudet så högt hon kan och är jätte känslig i munnen. Själv är jag van med tröga fjordnigar som man måste försöka få upp huvudet på och som är starka i munnen. Hon har lovat mig några privatlektioner också. Det finns hopp för såväl mig som Wilma. Är så stolt över henne, det är verkligen en sån häst som man vill visa upp!

Imogron blir det en sväng till Norrköping för att inhandla lite täcken och grejer till henne så ska jag ta ut henne i skogen med Tesan också. Tog bara en liten sväng och skritta av henne på grusvägen precis bredvid en traktor som höll på att greja typ 20 meter bredvid oss. Det rörde henne inte i ryggen så det ska nog gå bra i skogen!


En pigg Wilma på banan

Ingela fick prova att rida en liten sväng också


Philip chillar i "gungan"


Fin bild på Smula om den varit lite ljusare

2008-10-11

Nu är det fullt i huset, Olofs familj är här och besöker oss. Full rulle i köket, mat på gång. Sklönt att slippa laga mat ibland. Sen ska jag inte klaga på Rolands mat, han vet verkligen vad han gör för något :) Ikväll blir det kyckling och köttbullar till Philip.

Har ridit idag med, gick jättebra igen. Igår blev det bara longering, men bra att variera träningen! Emelie, Johan & Kevin var här igår också och fikade. Han växer den där lille killen. Så himla söt.

2008-10-09

Har gjort ett misslyckat hårfärgningsförsök... är något besviken på att jag inte gjorde som sist när jag skulle ha den här fägen på håret... men, man lär sig av sina misstag. Har färgat håret två gånger idag så får stå ut med att se ut så här ett tag så håret inte faller av. Sen får man väl göra om allt från början. Om jag säger att denna färg färgar av sig så kanske ni kan lista ut vilken det är (jag har iaf bara varit med om att just denna färg vill hamna såväl på tröjan som på kudden).

Nu minns jag inte ens vad jag ska skriva för Olof skrämde mig så hjärtat stannade. Dumma. :(

Får väl skriva imorgon istället om jag kommit på då vad jag ville skriva om. Känner mig helt vimsig nu, var typ 5 minuter sen han skrämde mig och kan fortfarande inte komma på vad jag skulle skriva eller något plus att min puls är uppe i typ 230.

Natti.

2008-10-08

   

Grattis på 25 års dagen kära bror!


Jag bara älskar när det är sånt här väder, vill bara vara ute hela tiden! Idag har dagen spenderats mestadels i stallet och i skogen med Toffe. Gud vad man rör sig mycket när man har djur. Det är så fruktansvärt skönt och man känner att man förtjänar att slänga sig framför tvn på kvällen och man förtjänar att äta mat. Plus att man har så mycket annat att tänka på och göra så man nästan glömmer bort att äta. Det mina kära vänenr är inget jag brukar göra, som pappa brukar säga så är det min mage som styr mig, haha. Men idag ska jag minsann komma ihåg att äta, har nämligen lovat min sambo att göra lasange ikväll.

Red på Wilma första gången idag och hon var hur fin som helst, man kan verkligen inte tro att hon inte ens haft en sadel på sig på 7 år. Visst var hon lite stel men hon var villig att jobba och var inte rädd eller något. Tesan sa att hennes ögon bara lös och glimmade när jag red så hon tyckte nog att det var minst lika kul som jag. Imorgon får vi se om man kanske ska prova henne i skogen också. Så småningom ska jag även lägga upp ett schema för henne så jag håller lite koll på vad jag gör när osv. Är så himla glad att jag tog chansen att ta Wilma när jag fick den!

   


Till helgen kommer det folk hit också, alltid roligt att få besök i skogen ;) På fredag kommer Emelie, Johan & Kevin och så kanske Olofs föräldrar och möjligtvis Calle & Philip också. Full rulle med andra ord. Tänkte föresten bjuda ut Mor & Far hit någon helg också. Mamma saknar visst Smula, så måste dom ju få se Wilma... Sen har dom inte varit här sen i Juni så det är på tiden!

Nej, nu blir det styrketräning, dusch och mat.

   

2008-10-07

Idag är en sån dag som jag skulle vara farlig att ha ute bland affärer. Jag vill färga håret, köpa kläder, pierca mig, beställa tid till tatueringen, köpa massa hårspännen och smycken och vantar och ALLT! Är på sånt himla shoppinghumör idag! Sen vill jag göra massa annat också, typ planera en jättefest men känns onödigt eftersom jag vet att ingen typ har tid att komma hit och förtära alkohol med mig. Men skulle vara grymt kul att ha en riktig jävla fest (typ som min 18 års fest) bara folk man känner och tycker om och där inte alla känner varandra men jag känner alla, perfekt. Men som sagt svårt att lyckas pussla ihop det så att fler än typ max 2 pers kan komma hit samtidigt med tanke på alla jobb och grejer. Tråkigt.
Sen skulle jag vilja göra iordning datarummet, typ åka till ikea och köpa nya möbler och måla om här inne och greja och pyssla! Varje gång jag går in och sätter mig vid datorn så önskar jag att jag kunde fixa iordning, vet ju exakt hur jag vill ha det här inne så mina inredningsnerver får panik!

Tyvärr så kan jag inte göra något av detta på ett ganska bra tag. Först måste jag & älsk få tag på jobb så vi ens kan få hyra, räkningar, djur och mat att gå ihop, seeen kan man börja tänka på sånt där. Man behöver ju faktiskt inte göra allt på en gång heller, vi har ju hela livet framför oss (hej, jag försöker få mig själv att inse att jag inte behöver handla upp de får kronor jag har på en dag). MEN någon gång, förhoppningsvis ganska snart, så vill jag ha råd att kunna göra allt det där. Men nu får jag nöja mig med det jag har och det jag kan göra utan pengar. Ska väcka herrn i huset snart för han ska se på när jag longerar Wilma så han förstår att jag är "the horse wisperer". Haha. Nej nu sätter jag punkt för sista raden.


       


2008-10-06

Yttligare två personer som man känner som fyller idag. Grattis Pappa och Ellen!

Första gången som jag sitter ner på hela dagen förutom när jag åt mat förut. Är typ trött i benen, inte van att ha så mycket att göra att man inte ens slänger sig i soffan en stund under dagen. Har grejat i stallet, longerat Wilma, gått långpromenad med Toffe, storstädat hela huset (tog 3½ timme fast de inte ens var stökigt!!), lagat mat, handlat, bakat muffins och hallongrottor, borstat en dammig häst så nyser som fan nu och sen hämna jag här efter en stund på telefon med mor min.  Känner mig som en husmor ungefär!
Undra om det kommer hända något på vågen om man fortsätter så här med stallet och hunden och allt? Hoppas verkligen det för efter sånna här dagar så är man inte i tså sugen på att ställa sig på crosstrainern. Har iaf varit lite duktig och kört lite styrka dom senaste dagarna och hoppas på att det kompleterat med ca 2 timmars promenad (sammalagt) med Toffe ska hjälpa.

Måste köpa hårfäg, ser nästan flintis ut med den ljusa utväxten. Har bestämt att ändra färg (igen). Resultat får ni väl se sen... Måste ju trots allt fäga det först!

Imorgon kanske det blir en tripp till Emelie, Johan och Kevin för att se hur dm mår, men första ska vi röja i hagen. Får se hur lång tid det tar.

Nej, nu ska jag smaka på mina bakverk (det har jag hört att man ska bli smal av)


Jag gillar henne!

2008-10-05

Idag har jag haft min första dag som hästägare. Inte så jobbigt eftersom jag knappt gjort något annat än att ge mat, släppa ut, skälla på Leo, borstat och myst lite med henne. Kan nog leva med detta liv. Tyvärr så har vädret idag inte velat att man ska vara ute. Men jag har trotsat! Först stallet mellan 8-10 och sen hunden 10- 10-30, frukost osv sen har jag varit ute ett par gånger och beundrat min kära häst innan vi tog en promenad i skogen med Toff. Har även ätit pizza idag med grannarna. Det var trevligt även om jag inte var så hungrig. Btw, berättade för mamma om mitt hästfynd idag. Hon tog det rätt bra. ;)


Fnatt kom först


Sen kom Floff


Sist, Svanken (bilden gör det ännu värre eftersom hon står i backe)



Men på första plats kommer Loffen, både i tid och rum!

2008-10-04

Vilken dag!!!

Den började som vilken annan dag som helst. Gick upp till stallet och pratade med Lisa om hon hade fixat något schema så jag kunde få börja rida lite snart. Helt plötsligt från ingen stans ställer hon frågan om jag vill ha en häst. Vadå om jag vill ha en häst, klart jag vill det. Men det går ju inte. Vi har inga fasta jobb eller någon ekonomi över huvud taget typ. Men hux flux så fick jag en fux. Den kommer IKVÄLL! Haha, så kul, jag vet inte vart jag ska ta vägen!

Jag vet inte ens vad jag ska skriva, men på något sätt så blev jag iaf hästägare på ett par timmar. Hästen heter Wilma och är 17 år, avels märr. Det är ungefär vad jag vet. Här är hon...


Wilma

2008-10-03

Tiden går så fort, nu är det redan helg igen. Men är man hemma hela dagrna så märks det ju knappt någon skillnad. Men nu är det iaf fredag kväll och dagen har varit skön. Fint väder fram tills vi precis kommit in med Toffe efter eftermiddagsprommisen då började det regna och åska men det gjorde mig ingenting för då var jag i full gång med att ta reda på vad som behövdes handlas för att göra gryta. Har nämligen aldrig gjort det förut (kanske i hemkunskapen någon gång men). Åkte och handla och gjorde vad jag tycker var en mycket god gryta. Blev stolt över mig själv. Har även tagit tag i lite saker som att tex ringa till skatteverket com jag var tvungen och ringt jobbet. Annars har dagen mest spenderats utomhus med älsk, toff och fnatt.



Imorgon ska jag jobba om tandvärken lagt sig. Börjar bli mer än trött på det här nu.
Skulle iaf inte sitta helt fel med en lön denna månad så måste ju komma igång att jobba på riktigt! Har så mycket jag vill spendera pengar på!!! Typ kläder, tatueringarna som ligger i mitt bakhuvud och vill placeras på kroppen, min piercing som jag faktiskt skulle kunna göra den här månaden efter som det var tänkt så, men för en gång skulle gick hjärnan före hjärtat och jag tänkte att det var bäst att ta reda på om man kommer få några pengar framöver innan man slösar bort alla man har. Vill även göra klart alla rum i huset som jag har bestämt in i detalj hur jag vill ha dom... Men mest av allt vill jag bara bli av med tandvärken. Tur att jag iaf har världens bästa pojkvän som tar hand om mig i dessa svåra dagar. Haha.


I love you.



2008-10-02

Det känns att det börja bli höst på riktigt nu. Gillar den där känslan av att vara lite kall och rosig om kinderna ett bra tag efter att man varit ute. Idag tog vi en lång promenad i skogen och letade upp lite nya stigar, man får passa sig så man följer rätt spår för den där skogen finns det tydligen vägar som räcker bort till Norrköping om man vill. Som tur var hamnade vi inte där, men det blev ändå än rätt okej lång prommis på ca 2 timmar i lugnt tempo. Skönt! När vi kom hem så bakade jag lite bröd och så åt vi färskt bröd med oboy. Efter det slockande Olof i soffan och jag passade på att busa med Toffe, Ronja och Norton som var på besök. Dom är så söta!

En sak som jag faktiskt saknar här ute på landet är en bastu. Läste Ellens blogg och såg att hon bastat idag, blev så himla sugen. Det skulle verkligen göra vårt lilla stället snäppet bättre. Har iofs en halvklar bastu i pannrummet... Men som sagt, det är i pannrummet och är typ 1 kvadratmeter stor så blir nog inte att bygga klart den iaf!

Idag är jag riktigt sugen på att rida, kanske inte en stentuff dressyrlektion, men ett varv i skogen och få andas in lite mer av den friska luften. Tyvärr är inte Lisa hemma och känner inte riktigt att jag vill gå upp och tjäla Leo bara sådär. Det får helt enkelt vänta, tills imorgon kanske? Hoppas Lisa gör klart schemat någon dag snart så man inte behöver undra när man kan och inte kan rida. På tal om saker jag väntar på att Lisa ska göra så undrar jag om det kommer bli något av att åka och simma i Norrköping en gång i veckan. Måste ta ett snacka med henne imorgon och ta reda på om det blir något av, för då kan man ju faktiskt basta i badhuset! Wiho.

Btw, tandväken håller i sig om ni vill veta :( Måste nog gå till tandläkaren med det här.


Tänk om jag hade dig kvar min käraste vän,

2008-10-01

Första oktober, Lisas och Paulas födesedag. Grattis till er!

Idag har vi varit i Norrköping och handlat skor och efter mycket om och men en jacka. Blev riktigt nöjd med skorna, men jackan köpte jag mest i protest för att jag var förbannad över att storlek L för dam är ungefär samma som S i herr storlekar och det är den största storleken på många stället. Redan på Vero Moda kollade expiditen snett på mig när vi frågade om större storlek. Ville bara åka hem då. Jag med mina über breda axlar och behov av en jacka som passar till både baggie och tajta jeans var helt fel ute denna säsong tydligen. Efter ett par varv i galleriorna var jag på väg att konvertera till enbart tajta jeans och började prova jeans istället, gav upp det även om jag hittade ett par som jag provat innan och har ångrat mig över både då och nu att jag inte köpte. Men, tillbaka till det här med jackorna. Det fanns massor med snygga jackor, men ingen i min stil så tillslut gick vi in på stadium, valde ut den första bästa täckjackan, betalade och åkte hem. Redan i bilen ångrade jag mitt köp, men den håller väl föhoppningsvis värmen i vinter...

Efter min shoppningrunda och lite mat på Spicy & Hot så åkte vi till Nyköping för att köpa jägarbyxor till Olof som han kan han när han är ute och lurvar med hunden i skogen. Inpulsköpte även en stor kruka med blomma. Blev fint i vardagsrummet :P

Tack älskling för att du stod ut med en flickvän som var arg och hade extrem tandvärk trots all pillerknapring.
Väckte stackarn vid halv 6 imorse av att jag grät för jag hade så ont. Tur att man har en underbaring till pojkvän som hämtade alvedon och kramade mig tills han föll tillbaka in i sin skönhetsömn (eller som han själv kallade det "sin manliga skogshuggarsömn") medans jag kollade på Bilar (filmen) på datorn.

En sak som är bra med att vara sjuk är att man får äta hur mycket glass man vill.


Får-fötter och Toff-fötter


Lite nervikt.


Inte vikt.


Sneakers


Stövlers


Den efter alla om och men jackan


Kärleks mössan


Nu gäspade Toff och sa att det var dags och sova, sagt och gjort (nästan) Natti.

RSS 2.0