2008-12-31 (14.26)

Ja, sen var det ju det här med nyårslöften.

Helt oväntat så tänker jag försöka bli nyttig ;) Nej, men jag har ju faktiskt börjat det är ju pga att jag är sjuk som jag inte tränat på ett tag, men det ska jag ta tag i så fort jag blir frisk. Mitt mål är att gå ner till 85 cm på det tjockaste på magen och stanna där (jaa, det kanske inte är så smalt, men det känns som ett rimligt mål just nu... (5 cm ner + att hålla kvar det).

Sen ska jag verkligen försöka få mer tid för mina vänner, vilket jag förmodligen kommer få när vi flyttar till Linköping. Men jag ska verkligen se till att ta hand om dom i min närhet som jag bryr mig om.

Så tänker jag forsätta vara världens bästa flickvän (A). Haha, nej men Olof ingår ju i en av dom i min närhet som jag bryr mig om. En av dom jag bryr mig mest om faktiskt så han ingår i både nära vänner och pojkvän så han är ju extra viktig!

Jag tror att jag tänker nöja mig med dessa nyårslöften så jag inte går runt med ångest i 11 månader för att jag inte kan hålla mina nyårlöften :)

Så vill jag bara till sist önska alla ett gott nytt år!!!

2008-12-31

Nyårsafton. Dags att sumera året, ge sig själv nyårslöften osv.

Tänkte börja med en kort sumering av året då;

Januari 2008:
Året började med en redig baksmälla. Sen så bestämde jag mig för att bli nyttig, började med viktväktarna och gjorde mig riktigt hemmastad i Olofs lägenhet som jag flyttat in i. Fyllde också 19 år :)



Februari 2008:
Projektarbetsutställning tog upp en jävla massa tid i februari. Var också ledig från skolan i två veckor för jag skulle ha min praktik i mars till skillnad från alla andra i klassen. Bröt viktväktargrejen men fortsatte träna och höll mig i bra form.



Mars 2008:
Hade bihålsinflammation och var sjuk i storsett hela mars. Hade ingen praktik som jag hade längtat efter (florist kompaniet), träningen föll i bitar pga sjukdom. Sen var det påsk, Hanna och mamma fyllde år, jag fick tag på Vicky (gamla hästen), var ocks på emlia för första gången. Sen blev det vår.



April 2008:
Jag och Olof firade 1 år tillsammans, vi flyttade ut till huset, det var en jävla panik i skolan innan allt skulle börja bli klart inför studenten. Jag började umgås med Emelie, det var hockey i min hjärna konstant och så gjorde min första tatuering.



Maj 2008:
Ångest över allt ungefär, hur mycket skit som helst i skolan och man hade ångest och panik hela tiden och man längtade till studentveckan, men man ville ändå inte riktigt för då visste man att allt skulle ta slut efter det. Studentveckan började trots allt 28 maj, samma dag som älsklingen fyllde 24 år :) Sen blev det sommar.



Juni 2008:
STUDENTEN! Studentveckan är det bästa jag varit med om, så sjukt roligt och så mycket roligt folk man lärde känna och allt var bara så bra som det kunde bli. Sen tog allt helt plötsligt slut och jag började jobba på Hjortenbergs blommor och så var det midsommar på Vätö, tjemiddag i Sthlm med Sofia och Josefine och vätternfestivalen.



Juli 2008:
Jobbade i stort sett varje dag i juli, var i Kolmården också, Sabina och Ida var och grillade och badade massor också en dag när jag var ledig. Sen så gav jag upp mitt hopp med Vicky.



Augusti 2008:
Jobbade mest då med. Tatuerade mig, Mira döptes, vi fick Toffe och så hände det nog inte så mycket mer.



September 2008:
Jobbade ett par veckor på Hjortensbergs blommor, sen åkte vi till Gran Canaria en vecka. Kevin föddes och så blev det höst.



Oktober 2008:
Hade jävla problem med tanvärk i flera veckor! Jag blev hästägare, jag och Olof firade 1½ år tillsammas, började jobba på Wreta. Slutade röka och började med träningen på allvar igen.



November 2008:
Jobbade som ett as hela tiden, var på kryssning och sen hände det inte mycket mer.



December 2008:
Vi fick hundvalpar och så slutade jag jobba på Wreta, fick problem med magen (vet inte vad det var) är sjuk nu och så fick vi en lägenhet i Linköping. Ja det har jag ju inte sagt innan, men fick veta det igår. Vi flyttar alltså till Linköping sista januari, hästen måste jag göra mig av med och så blir det att ta nya tag där.


2008-12-30

Känner mig lite bättre idag. Har nästan sovit hela natten och så har jag varit utomhus idag med.

Sitter och letar jobb nu, men lackar totalt för att det finns inget att söka. Så här såg de första annonserna ut på en sida: 
Hållfasthetsberäknare/Utvecklingsingenjör
Chef Fältserviceresurser
Teknikutvecklare inom VVS
Låsadministratörer¨
Eltekniker
VVS-inspektör
Bibliotikarie med inriktning mot naturvetenskap

Det kanske skulle vara något som passade mig? Nej, kanske inte. Jag funderar på att börja plugga igen istället. Mäklare vore kul, men svårt. Vad fan ska man göra?

2008-12-28

Jag skulle kunna ta allt i detalj, men det tänker jag inte göra för eran skull.

Igår lurade jag min kropp att den var frisk, men det fick jag ett hårt straff för idag. Har enbart rört mig mellan sängen, soffan och badrummet idag. Sov ungefär 20 minuter i natt, nu så hoppas jag på att jag ska bli för trött för att orka ha ögonen öppna. Tyvärr så börjar jag alltid hosta dödens hosta så fort jag slappnar av. Har knappt ätit något idag och det jag fått i mig har inte smakat något alls. Nej, nu börjar scrubs igen... Det är synd om mig.

2008-12-28

Fy fan för att vara sjuk. Har knappt sovit något i natt, när jag skulle somna höll jag på att frysa ihjäl trots att det var typ 30 grader inne och jag hade två duntäcken och en värmekudde på mig. När jag väl somnat så vaknade jag runt två och var hur varm som helst, sen har jag legat vaken till halv 7 och bara stirrat. Nu måste jag äta frukost, upp till stallet, in i duschen osv för vi ska ju till Linköping sen. Hoppas på att jag kan lura kroppen så pass mycket att jag orkar med bion och det.

Det gick inte så bra att inviga mina nya löparbyxor igår :P

2008-12-27 (20.35)

Jävla typiskt, har väl feber nu också. Känner mig ynklig och det ska alla få veta. Imorgon blir det att knapra i sig massa alvedon om jag må så här då med för vi ska äta middag och gå på bio med Calle och Linda. Först ska vi kolla på en lägenhet i Hjulsbro. Nu är det mat!

2008-12-27

Blää, mår inte bra alls idag. Har fått någon jävla rethosta, det klira i öronen, huvudet bankar, jag mår illa och som pricken över i så har jag fortfarande ont i magen. Känns som att dagen helst skulle spenderas i soffan, men eftersom jag är hemma på gården igen så finns det för mycket saker som behöver göras för att jag ska kunna slappna av. Nu måste jag bege mig till stallet så man har en sak mindre kvar att göra idag.

2008-12-26

Då var även den här julen över. Har varit riktigt mysigt. Fått allt jag önskat mig har jag med. Igår blev det utgång i Linköping med Sabina och Olle. Det var grymt kul. Snart ska jag åka hem, sitter i Calles lägenhet nu. Har varit på mellandagsrean och så hälsat på Lina och Pelle idag. Tyvärr så får jag sitta ute och frysa en stund innan Olof kan hämta upp mig i Kolmården efter han slutat jobba. Sjukt hur mycket jag saknar honom efter så kort tid ifrån varandra!

2008-12-23 (11.35)

God jul önskar


Maja


Olof


Wilma


Smula


Toffe


... och alla valparna

2008-12-23

Ja, då var det bara en dag kvar till julafton. Åker till Borensberg i efermiddag. Innan dess ska jag försöka få tag på veterinären (har ringt typ 20 ggr idag), städa toaletterna, packa, fixa naglarna och hänga tvätt, den får inte glömmas i tvättmaskinen när man ska iväg!

Har så sjukt ont i magen idag med och jag vet inte vad jag ska göra för att det ska försvinna. Jag tänker ju mer på det om jag ligger och vilar och om jag håller mig sysselsatt så får jag ondare.

Just nu sitter jag bara och degar, läser andras bloggar, lyssnar på Winnerbäck och föröker sjunga bort "magontet" ;)

Det känns tråkigt att jag inte alls längtar till julafton, det ska jag vara en sak som man längtar efter hela december, visst är det mysigt och så, men jag saknar den där känslan man hade när man var liten och inte kunde somna på kvällen. När julaftonsmorgon väl kom så vaknade man hur tidigt som helst och letade efter paket som tomten varit med, sen så var hela förmiddagen bara en lång väntan innan kalle anka, julmat och tillslut, efter så mycket väntande så var det dags att öppna alla julklappar! Jag vill känna så nu med!

Jag vet ju att det är annorlunda nu, för det första så jobbar Calle på julafton så han kommer typ vid 10 på kvällen, Olof ska iväg och sova hos sin bror sen så man kan ju inte mysa med honom på kvällen, mormor och morfar kommer först efter kalle anka (det har alrdig hänt förut!). Men det blir väl bra ändå, juldagen är ju nästan mer att se fram emot, dels så får jag träffa Mira, Jakob och alla kusiner som då är lite roligare än mormor och morfar + att det är utgång på kvällen. Får se om det blir i Nkpg eller Lkpg.


2008-12-22

Dan före dan före dopparedan

Ringde till veterinären idag och hon tyckte att jag inte skulle ge henne pencilin utan köra med jodopax, vilket jag hört ska framkalla canser, men körde med det ändå. Wilma fick spelet och trodde att hon brytit benet eller något, men det gick bra tillslut. Det är ungefär vad jag gjort idag. Somnade nämligen inte fören 4 i morse så sov bort hela förmiddagen, men det gör jag väl i vanliga fall också.

Imorgon bär det av till Borensberg för att fira jul. Nu är juldagen inte lika aktuell längre för Mathias stackarn kan inte följa med och då vill väl inte Emil med heller och Bella skulle jobba den 26 så det blir väl jag och Sanna och vi kan inte bestämma oss om vi ska ut i Lkpg eller Nkpg. Jag vill ut i Lkpg såklart, så då tyckte hon att vi skulle ut i Nkpg den 26 för då skulle maskinen spela på otten. Tyvärr så har jag utsläpp av hästarna den 27 så jag vet inte hur det blir. Yeah, det löser sig väl :)

2008-12-21 (21.18)

Fy fan vad jag itne orkar med sjuklingar längre. Med det menar jag först och främs min häst som med största sannorlighet fått blodförgiftning igen... Måste ringa veterinären för hon är svullen som ett basebollträ och varm som ett strykjärn... ajaj. Själv börjar jag tröttna något grymt på min mage. Har ont konstant och har inte kunnat träna på över en vecka. Som väl är så har min kropp inte fattat det än så jag har inte gått upp något, men vill gärna bära nyårsklänningen snyggt :/

Känner bara för att vräka i mig massa med onyttigt som jag får ont i magen av i vanliga fall för nu skulle jag väl typ inte märka någon skillnad. Men min kropp kanske inte går att lura till sånt


Jag vill ha en frisk häst och en ny kamera.

2008-12-21 (14.47)

Yeah, som sagt så färgade jag håret igår och så hade jag lovat bild på klänningen jag fick av Olof, så varsågoda :)




 












Allt ser ju typ lila ut, klänningen och håret, men när ljuset ligger på starkt på håret så ser det lite lila ut, annars ser det mest ut som på bilden längst ner, mörbrunt och rött.


 


2008-12-21

Nu närmar sig julen, men jag har inte orkat engagera mig mer i den än att köpa julklappar och pynta lite. Men jag har inte bakat något julgodis eller så. För första gången i hela mitt liv så var jag inte med på julbak me fam Rothman/Björkman. Känns lite konstigt, men det hade blivit så mycket åka fram och tillbaka om vi skulle åka från Olofs föräldrar, till mina och så hem igen för att tre dagar senare åka tillbaka till Borensberg.

Gårdagen spenderades hemma istället. När vi kommet till Jönåker och stannat för att handla på vägen från Olofs föräldrar så var Ohlson, Törnvall och Linda där. Pöjkarna skulle åka till Norrköping och handla julklappar så Linda fick inte följa med men dom hon hade tänkt spendera tiden hos sålänge var tydligen på finlandkryssning så hon fick följa med oss hem.

Helt perfekt, för jag hade köpt hårfärg och hon är ju frisör så hon fick kladda i lite färg i håret och så pysslade vi i stallet, drack massa kaffe och tjötade ikapp. Sen kom Ohlson och Törvall hem till oss och degade ltie i soffan innan vi blev ensama. Trötta som vi var så gick vi och la oss vid typ halv 10. Jag fick tyvärr skitont i magen lagom tills vi skulle sova så jag låg vaken, somnade/vaknade hela natten. När väckarklockan ringde kvart över 7 så var jag inte hur pigg som helst på att tralla upp till stallet, men så fick det bli.

Efter alla stallsysslor och en regäll ompyssnig av min (igen) halta häst så gick jag ner och sätdade hela huset. Blev nyss klar med det så nu ska jag snart hoppa in i duschen och vänta på att älsklingen ska komma hem. Han skulle överlämna lite julklappar hos Neliah, sen ska vi åka till jobbet och hämta lite grejer för dom stänger igen för året ikväll.

Hade tänkt träna idag, men har så ont i magen så jag skippar det idag igen. Måste ringa sjukvårsupplysningen igen för den där medicinen hjälper ju inte ett skit.

2008-12-19

Nu är vi uppe i Täby, Olof står och spelar munspel i mitt öra och jag har en känsla av att om han kommer fortsätta så kommer jag få spelet, haha ;)

Vi har varit i Täbycentrum och inhandlat dom sista julklapparna. Jga har fått en fin klänning av Olof som kommer bli jul/nyårsklänning. Bild kommer senare :)

Ikväll blir det att äta mat, sen har jag blivit lovad att få sjunka ner i badkaret en stund. Har verkligen saknat att ha badkar.

Nej, nu ska jag vara social. Puss

2008-12-18 (23.02)

Helt stört roligt ljudklipp från rix morronzoo, ni måste bara lyssna på detta!!!

Hysteriskt vandringsmail om hund och kattliv:
http://www.rixfm.se/webbradio/frameset.php?type=audio&id=3529&

2008-12-18

Idag är ingen vanlig dag för idag är det Josie och Jessicas födelsedag och så har jag och Olof bott ihop i ett år. Grattis till oss :)

Idag har jag tillbringat halva dagen med att sova och den andra halvan i stallet, red och klippte manen på gammeltanten. Sen har vi klippt klorna på Toffe vilket är en av hans få hatsaker, men vi lyckades för första gången få alla klor klippta vid samma tillfälle, efter dom två första tassarna så tappade jag tålamodet och bestämde mig för att lyckas, det gjorde jag också. Är rätt nöjd faktiskt.

Imorgon bär det av till Täby för att träffa Olofs föräldar, inhandla dom sista julklapparna, äta mat och sen blir det övernattning. På tisdag åker vi hem till mina föräldrar för att spendera julafton där. På juldagen blir det utgång i Linköping, det ser jag verkligen fram emot :) Den 26 eller 27 så blir det att gå på mellandagsrea för att sedan åka hem igen. Nyårsafton spenderas förmodligen hemma om jag inte kan byta och ha utsläpp av hästarna på nyårsafton istället för nyårsdagen. Om jag kan ändra kan det bli så att jag firar in det nya året i Norrköping.

Känner att jag inte fått in den riktiga julkänslan än, men den kommer nog först när vi klär granen hemma hos mor och far. Det var allt för idag. Puss och godnatt

2008-12-17 (19.56)

Usch, jag är skittrött. Har sovit flera timmar på soffan idag med. Känner mig som en elak människa, är ju hemma hos djuren men jag orkar inte lägga någon energi på dom. Jag orkar ju knappt ta hand om mig själv så hur ska jag orka med dom? Misstolka nu inte detta för det är klart jag är ute med hunden och ger dom mat och fixar i stallet och så. Men jag har inte orkat gå någora långpromenader med Toffe och jag har inte ridit på mer än en vecka.

  

Det finns så mycket jag vill skriva, men jag har inte orden.

2008-12-17 (15.16)

Idag har vi varit inne i stan och köpta medicin för magkatarren. Köpte även en julklapp till Olofs mamma och en födelsedagspresent till Olofs pappa. Sen har jag slagit in julklappar och lyssnat på p3. Det är tråkigt att vara hemma, men så grymt mycket skönare än att jobba. Jobbigt bara att jag mår dålig så jag orkar inte göra något, men jag är ju inte sängliggandes så jag blir ju rastlös också.

Nu sitter jag och lyssnar på Brittans nya skiva circus. Den är bra och jag gillar henne. Sen ska jag in och ta en lång varm dusch, plocka ögonbrynen, fixa naglarna och vara allmänt tjejig.

På fredag bär det av till Täby, ska "fira jul" i förväg med Olofs föräldrar. Sen funderar jag på att åka antingen till Josie och Sofia eller om jag ska bege mig till Norrköping på lördag. Känner verkligen att jag måste iväg hemifrån lite nu, bara hoppas på att jag mår bättre så jag kan åka.

Idag har jag och Olof varit tillsammans i 20 månader. Rätt länge ändå. Tyvärr har vi väl tappat glöden lite. Det blir väl så med tiden, eller?

2008-12-17

Ja, eller den 16de är det fortfarande för mig, har inte gått och lagt mig än. Men jag var tvungen att skriva detta. Det enda jag önskar mig i 20års present är en sån här


Belgisk jätte :)

God natt alla läsare :)

2008-12-16 (20.00)

Kul jul. Alla på jobbet är säkert skitsura på mig nu. Känns skönt att ändå dom flesta andra förstår mig och håller med om att jag måste vila. Har sovit ett par timmar i soffan med Toffe&Smula nu, det var mysigt men var fortfarande lika trött när jag vaknade. Tvingade dock mig själv att gå upp annars kommer jag väl inte kunna somna ikväll. Imorgon blir det att åka in till apoteket och köpa medicin och så hem och vila vidare.

Huvudvärk, magvärk, trötthet, näsblod och ångest

2008-12-16 (14.30)

Kände att jag var tvungen att ringa sjukvårdsupplysningen. Vet inte vad jag ska säga om det svar jag fick, men tydligen allvarligare än vad jag trodde och tänkt... Men har iaf magkatarr/Magsår och ångest som är stressrelaterad. Grattis till det Maja. Sjuksrkiven nu då om jag får tag på dom jobbet. Kändes faktiskt skönt att någon som vet vad den pratar om kan säga att jag måste sjukskriva mig, men samtidigt så lät det så hilma allvarligt. Skulle jag fortsätta jobba som jag gör nu så sa hon att jag löpte stor risk att få magproblem för livet och behöva äta massa tabletter resten av livet också.

Det var nog bra att jag ringde. Bara att se hur jobbet tar det...


2008-12-16 (13.22)

Jag vill inte äga dej
och peka ut nån väg åt dej
Jag vill inte bära dej
och springa runt och lära dej
och bara visa hur man är som mej
För jag älskar när du visar
att du vet att du har rätt
och rätar på din rygg
den är den rakaste jag sett

Jag vill inte binda dej
och styra eller hindra dej
Jag vill bara ta din hand
och kyssa dina röda läppar
Kyssa dina röda läppar
Kyssa dina röda läppar

Jag behöver ingen lag
och inga jävla föredrag
Du är du och jag är jag
och är det så att din väg
ändå går precis intill
så kan vi bara hjälpas åt
att komma dit vi vill

Jag vill inte äga dej
och peka ut nån väg åt dej
Jag vill bara ta din hand
och kyssa dina röda läppar
Kyssa dina röda läppar
Kyssa dina röda läppar



2008-12-16

Igår var typ den mysigaste dagen på massa dagar! Kom till Norrköping vid typ halv 1, mötte upp Sanna, sen kikade vi runt lite i affärer. Sen fick jag damp och ville åka ut till skolan, sagt och gjort. Men fick ångest efter typ 5 minuter så då åkte vi tillbaka till stan. Handlade julklapp åt Olof och Calle sen gick vi till Coffe house.


Toast! I love it!


Söt och suddig Sanna som äter :)


Sen när vi satt där och fikade så kom Bella, Mathias och Emil. Dom klaga på att vi satt ute så då drog vi vidare till Olareys. Drack öl vs. coca cola och sen ner till tåget för att upptäcka att jag var en timme sen, men kom iaf med ett tåg ändå!


Älsklingarna!

Väl framme i Nyköping jag gick jag och mötte Emelie, sen gick vi hem till Mia och Micke och drack kaffe och åt bullar. Fick gosa lite med Kevin för han vaknade till en stund. Hade världens spränghuvudvärk där men efter två koppar kaffe och två panodil så kändes det bättre. Dags att åka hem och sova.


Stora killen och tjejen med bitchiga blicken.

Idag blir det stall, ångest och jobb. Självklart så har jag ont i hela kroppen idag, vaknade med typ nackspärr, tandvärk, huvudvärk och kramp i magen. Men jag kan ju inte sjukskriva mig för då kommer alla hata mig när jag väl kommer tillbaka till jobbet. Känns jättekul, men det är bara 5 eller förhoppningsvis bara 4 pass kvar. Shoot me. Hoppas på att jag är ledig på fredag så vi kan åka till Täby.


2008-12-15

Det blev ändrade planer idag, jag åker till Norrköping trots allt .Ska träffa Sanna, Bella och Louise. har inte träffat dom sen studenten så det ska bli kul.

Nu blir det att kasta i sig frulle och ge sig iväg.

Puss


Bella & Louise :)

2008-12-14 (17.56)

Jag hatar att aldrig veta något. Vi vet inte om vi kan bo kvar här, vi vet inte vart vi ska ta vägen om vi inte kan stanna, vi vet inte hur det bli med djuren om vi måste flytta, vi vet inte alls hur våra liv kommer se ut efter nyår. Det enda vi vet är att ingen av oss har jobb då.

Har kollat på lägenheter, det värsta är att det är inte mycket billigare det, vi är väl inte riktigt överens om vart vi ska ta vägen om vi lämnar Nyköping, jag vill ju bo i stan då och Olof vill inte det. Jag är kräsen och vill ändå ha en någorlunda fräsch lägenhet, annars kommer jag aldrig trivas där, Olof tänker bara på att det ska vara så billigt som möjligt och så bra som möjligt för Toffe. Klart att jag också vill ha ett billigt boende och att det ska vara bra för hunden, men jag måste sätta mig själv först. Jag vet hur jag blir när jag inte trivs någonstans och det kommer påverka hela våra liv. Jag är pedant och måste ha rent och snyggt omkring mig annars bryter jag ihop. För Olof handlar det mest om tak över huvudet. Helt ärligt skulle jag nog hellre flytta hem till mamma och pappa igen om det vore för tak över huvudet än att bo i någon sunkig lägenhet i någon håla där man inte känner någon.

Om vi ska bo kvar i Nyköping så skulle jag vilja bo här. Vet att vi absolut inte har råd, men råkade bara hamna inne på den sidan och blev förälskad i allt... Kolla gärna och lägg en slant så vi har råd att flytta dit :)
http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/307571

Hittade också en fin lägenhet i Motala, men där vill inte Olof heller bo... Jaja, hoppas att vi slipper flytta överhuvudtaget så är alla nöjda och glada.

2008-12-14

Är hemma från jobbet idag, olof fick komma och hämta mig tidigare igår för jag mådde sjukt dåligt. Sjukanmälde mig för idag redan igårkväll för jag kände mig inte fräsch. Det gör jag inte idag heller, men mår lite bättre iaf.

Imogon ska jag in till Nyköping och handla julklappar. Mathias kunde inte shoppa med mig i Norrköping och sen var alla biljetter på tåget slutsålda på vägen hem. Det blir alltså julshopping i all ensamhet, sen tänkte jag sola också är ju typ genomskinlig.

Pratade länge i telefon med Sofia igår och jag håller på att sakna ihjäl mig efter henne och Josie, ska åka upp dit efter nyår och hälsa på, se hur dom har det i läggan, snacka massa med skit och dricka vin.

Undrar om jag kanske skulle bege mig upp till stallet och greja så man har det gjort. Har typ inte ridit någonting på sista tiden, men jobbar ju sjukt mycket och när jag är ledig så är jag död. Efter nyår blir det nya tag, dags att få igång den där gamla märren. Då har jag väl mer tid också eftersom jag kanske är arbetslös.

Har tyvärr börjat kolla på lägenheter på tal om att bli arbetslös. Om varken j eller Olof har jobb efer nyår så lär vi inte ha råd att bo kvar här. Tråkigt som fan, men jag hoppas att det löser sig!

Idag är det föresten 3 advent och bara 10 dagar kvar till julafton.

2008-12-13

Lucia, vi har fått en fin luciapresent... Eller snarare 7 stycken. 4 gula och 3 svarta. Ja, jag pratar om hundvalparna!



Jag satt och tänkte förut på hur jag firat lucia förut. Alltid lucia i skolan och det är ju en sak som man inte tyckte var så speciellt då, men jag saknade faktiskt att gå upp tidigt och titta på luciatåg idag. En annan sak är ju lussevakan. Någon sådant har jag inte gjort i år, somnade väl vid halv 1 igår och det är ovanligt tidigt nu för tiden, så jag gjorde en omvänd lussevaka.

Jag tänkte tillbaka på lussevakorna på Himpa och var tvungen att le, första året när vi gick fullt ut och gjorde pepparkakshus (himpa horhus), jag gjorde min omtalade kaveldans, vi åt lussekatter, pommes och "beja" tills vi höll på att spy. Sedan klarade jag och Ellen inte hela natten utan somnade typ 20 minuter innan vi skulle upp igen. Sofia och Andréa härdade och sofia gick i tofflor genom snön till luciatåget.

Året efter hamnade vi i en sunkig lägenhet i Norrköping och drack öl, raggade på turkar, jag var sjuk och Andéa höll på att frysa ihjäl. Eftersom jag var sjuk stannade jag i denna sunkiga lägenhet medan dom andra tjejerna hoppade in i en skåpbil och försvann i vinernatten. Önskar att jag hade varit med på det och upplevt vad som hänt, för jag vet fortfarande inte (men det gör väl inte ni som åkte heller) hur fan ni hamnade i en skåpbil full med turkar?







Fy, sånt här får mig att längta tillbaka så grymt mycket. Jag saknar er tjejer jättemycket!!!

2008-12-12

Ledig idag, grymt skönt. Jobbade till halv 1 igårkväll, sen när jag kom hem så kunde jag inte somna. När jag väl gjort det så kunde jag knappt vakna. Olof ringde och väckte mig 20 i 1 och då hade inte ens Toffe väckt mig. Men då blev det städning av huset, stallet och så var jag helt slut igen. Huvudet dunkar, jag har haft näsblod för typ 5 gången på tre dagar och jag är obotligt trött. Det här jobbet håller på att ta livet av mig, men det är ju bara en vecka kvar.

Det som är bra med jobbet är att det ger mig pengar och hjälper mig att gå ner i vikt. Tack för det :) Imorgon blir det jobb 15-23 och på söndag 10-20. Sen är jag ledig på måndag och då ska jag handla julklappar. Mathias?

Pratade med Olle på msn nu och det känns skönt att trots att vi inte setts sen den 26 september så har vi fortfarande bra kontakt och kan prata om allt. Du är som en extra bror för mig och jag finns alltid för dig, det det du!



2008-12-11

Ska snart åka och jobba, men kände att jag behövde blogga lite först, hinner ju inte med det så mycket nu när jag jobbar 24/7 ungefär. Men idag har jag och Olof varit i stan, jag hälsade på lite på gamla jobbet och min chef kände typ itne igen mig :P haha... Sne så kollade jag på indiska och fick ännu mer insperation till vardagsrummet :D Letade julklapp till Calle men hittade inte vad jag var ute efter men köpte iaf julklapp till Henning och pappa. Sen fick jag damp och betedde mig som ett cp på Willys, vet inte vad som flög i mig, men jag var bara flamsig och Olof skämdes för mig. Efter det åkte vi till Mc Donalds och käkade. Onyttigt, men gott :)

När vi kom hem så blev det mys i soffan, Olof somnade och jag städade sålänge. Snart ska jag väcka honom för det börjar bli dags att bege sig till jobbet!


Jag behöver klippa mig,
tack för julklappen älskling :)

2008-12-09 (15.07)

Den här dagen känns inte kul alls. Det är skitväder, jag är dötrött, jag har ingen ork att träna, jag börjar jobba om två timmar, jag har inte gjort någonting på hela dagen och så är jag allmänt sur.

2008-12-09

Har precis vaknat, sover ju hur mycket som helst nu för tiden, är trött dom vakna timmarna och det är skitjobbigt. Jobbar vid 17 idag, jobbar bara 8-9 timmar idag så det ska bli skönt. Skulle åkt in till stan idag, men det blir imorgon istället.

Innan jobbet så blir det stall och träning om jag orkar, annars lathet i soffan där jag parkerat nu...


Trodde att jag skulle ha massa roliga bilder på den gamla datorn, men hittade inte ens min mapp.
Bjuder på denna skönhetsbild på Andréa och mig :)

2008-12-08 (16.41)

Jaha, nu har jag tränat och gjort allt som jag tänkt göra idag och klockan är bara 20 i 5. Vad ska man fördriva resten av dagen med?

Har kollat ut massa prylar jag vill ha till vardagsrummet och funderat på vad jag ska köpa i julklapp till min karl. Jag skulle behöva åka runt och inhandla massa indredningsgrejer. Tyvärr har jag inga pengar till det, men jag lovar, en dag när du kliver in i mitt hus så ska det vara som jag vill ha det i detalj. Resan dit kan bli lång, men jag vägrar släppa mina planer för jag vet hur jävla mysigt och fint vi kommer ha det här sedan. Då, den dagen kommer du ångra att du inte lät mig starta ett eget inredningsprogram på tv och bli rik på något jag vill hålla på med. Ja det kommer du.

Måste ringa min bror ikväll och ta reda på hur man ska göra när jag är smal när jag spänner, men om jag går runt som vanligt så ser man inte så stor skillnad mot innan. Jag orkar ju inte gå runt hela dagarna och spänna magmusklerna heller. Jag har nästan inget fett på magen längre, men när musklerna är avslappnade så ser jag ju lite småfet ut än :P


Kan du inte komma hem till mig älskling?
(Ida förstörde alla söta bilder på oss den kvällen)

2008-12-08

Jaha, hamnade här bara för att jag väntar på att jag ska smälta min sena frukost innan jag tränar. Sov till typ 11, sen blev det dressyrpass och sen frukost. Har slängt in tvätt i maskinen och dammsugit. Helt sjukt vad skitigt det blir inne när det är så lerigt ute + att djuren fäller så det är grus och hår överallt .Får typ dammsuga varje dag.

Resten av dagen ska spenaderas med träning, dusch, lunch (?), telefon och tv tror jag. Det är så tråkigt att vara ledig när ingen annan är det...


Olof skulle ta kort när jag red, det enda kortet som inte blev svart eller suddigt var det här...
Kanske man ska önska sig eller köpa en ny kamera


Sådär ja. (Inställningarna är rätt)

2008-12-07 (20.00)

Haha, jag har idag skrivit om hur duktig jag är och tränar och håller i, men idag har jag svullat ordentligt. Grannen ringde och undrade om jag ville vara sällskap åt hennes dotter ett par timmar. VIsst det kan jag, hon ville baka och vi gjorde chokladmuffins. Käkade det och så gjorde vi hamburgare till lunch. Senare när vi låg och svällde framför tvn så ringde grannen igen och frågade om hon skulle köpa med pizza hem. Vi tyckte att det lät jättegott så jag fick en vesuvio hemskickad. Men då sa min mage ifrån, jag kunde knappt smaka på den, det var inte ens gott nu! Det är ju allt en förbättring iaf, förut hade jag lätt kunnat trycka i mig den där pizzan, men nu står den i kylen och väntar på att Olof kanske vill äta den när han kommer hem.

Nu ska jag ut och gå en sväng med Toffe, sen blir det styrka och så tar vi nya tag!

2008-12-09 (14.02)

Andra avdent och jag är ledig idag.

Skulle ha jobbat, men fick ett trevligt sms av min chef och hon tyckte att jag kunde få vara ledig ifag. Skönt tänkte jag och har städat huset, duschat och tittat på Jossan när hon red. Eftersom jag själv har duschat så kunde jag inte rida och så kommer jag inte heller träna idag, haha. Jo styrka, men inte så jag blir svettig för jag orkar inte tända upp i pannan igen så det blir varmvatten :P

Det blir nog en slappis dag känner jag, kanske ladda ner någon skojig film och bädda ner sig i soffan. Vet inte riktigt hur jag ska ta tillvara på en ledig dag som kommer så oplanerat. Har inte haft tid att planera något kul med någon, har inga pengar, affärerna är stängda och så jobbar Olof eftermiddag.

Den 15de (när lönen kommit)  hoppas jag iaf på julshopping i Norrköping med Mathias och så skulle jag väl klämma in en fika med Bella, Louise och Sanna också. Bara att hoppas att det funkar.

2008-12-07

Funderar på om jag ska väga mig nu, jag har egentligen bestämt att jag inte ska väga mig fören jul för att se hur resultaten ser ut, men är så nyfiken. Ohlson sa till mig i fredags att jag höll på att försvinna. För mig är det bara positivt! Jag märker ju själv att jag gått ner, får på mig kläder som jag inte haft på över 1½ år osv. Jag är skitglad. Har mitt delmål till jul vad det gäller måttbandet och det ser ut att kunna gå! Sen har jag mitt slutgiltiga mål till sommaren som det ser ut nu. Sen kanske jag fortsätter längre, men jag vill inte bli benrangel. Tror iofs inte att det kommer ske, har aldrig varit det innan så ;)

Jag var tvungen att springa och väga och mäta mig nu och jag har bara ½ cm kvar till mitt mål inför jul runt magen och nu har jag rätt nyss ätit så det känns poritvit. Vägde mig också, har gått ner 2 kilo på en månad, men egentligen skiter jag i vad det står på vågen. Jag har ju börjat träna och fått muskelr, så länge magen försvinner så får jag väga 150 kilo om vågen vill :) eller kanske inte. Men just nu är jag nöjd! På typ 3 veckor så har jag ½ cm att få bort.

2008-12-05

Idag är det fredag och jag och Olof är lediga. Vi har haft lite besök här på eftermiddagen av Ohlson, Jimmy och Nino. Dom skulle till mitt jobb och äta julbord och jag slapp passa upp på dom ;) haha. ikväll blir det att bada tunna med älskling, Ohlson och Linda. Det ska bli nice. peppar med Livin your life nu. Snart blir det lite dusch, mat och så börja dricka lite öl.

Börjar inte jobba fören 12 imorgon så man kan ju faktiskt få bli lite full ikväll :)

2008-12-03

Det är kallt! Eller egentligen inte, men jag fryser som fan... Sitter här med täcke runt mig och skakar nästan, har försökt få fart på pannan så man kan duscha men det går inte och vi är osams så jag ger upp, han/hon/den/det har vunnit igen. Så jag sitter här istället och tycker lite synd om mig själv. Snart ska jag gå ner och bädda ner mig i soffan tills det är dags att fixa sig innan jobb.

Har iaf gjort alla stallsysslor och ridit dressyr idag. Så jag har all rätt i värden att bara vila fram till jobbet. Undrar om jag ska göra en kopp te, eller varm choklad... Då blir man nog varm... Mmmm, varm choklad :) Det blir det!

Min hund är söt, men han saknar Olof, han har gnällt hela dagen, men snart kommer ju älsklingen hem från jobbet och då blir både jag och Toffe glada :) Neej, den här varma chkladen lockar för mycket nu... Puss!

2008-12-02

Har varit ledig idag med, från jobbet iaf. Har städat hela huset, eldat massa skräp, pyntat utomhus och tvättat så har med andra ord jobbat hemma istället. men det gör mig ingenting. Nu är allt klart och det enda på min lista som inte är gjort än för dagen är träningen och den ska jag straxt ta itu med. Ikväll kommer Tesan över en sväng också var det lovat, trevligt.

På fredag så ska jag Olof, Jimmy och Linda förhoppningsvis boka tunnan på jobbet och bada och dricka lite öl. Det kommer bli riktigt trevligt, bara att hoppas på att ingen har bokat tunnan än, får kolla upp det imorgon på jobbet.

Bara 13 dagar kvar till lön och sen blir det att hanlda julklappar för hela slanten, nej förhoppningsvis inte, men det blir iaf julshopping någon dag, först måste jag bara luska ut vad jag ska köpa till alla som förtjänar en julklapp ;)

Det blev varken dressyrpass eller långpomenad i skogen med Toffe, usch vad jag hatar sånt här väder!

 

2008-12-01

Första december,

Igår somnade jag klockan 9 och vaknade vid 11 idag. Tror att jag kan ha haft sömnbrist. All min surhet och negativa tankar är bortblåsta. Olof var glad idag och vi tog igen första avdentsfirandet idag, så vi har fikat glögg, julmust, lussekatter och pepparkakor :) Har varit inne i stan och letat efter en adventsljustake men hittade ingen så det fick bli ett sånt ljus som man eldar lite på varje dag med siffror på ;) Köpte också lite mat, nya gardiner till köket och en ljusslinga som jag ska hänga upp ute vid verandan imorgon. Nu känns allt bra igen.

Har inte tränat idag, men tänkte köra lite styrka nu här på kvällskvisten. Imorgon blir det dressyrträning med Wilma och så en promenad i skogen med Toffe om det inte är för busigt väder.

Det var nog allt jag hade på hjärtat. I hjärtat finns alltid du Olof <3


RSS 2.0