2009-11-30 (21.25)

Jo tack, visst har jag varit trött idag. Till och med så pass att jag somnade i soffan efter maten och vaknade för en stund sen. Hoppas bara på att jag kan somna när det väl är dags att lägga sig för kvällen. Har i alla fall varit på spinning idag men en ny ledare igen. Den här kvinnan ville inte ha död på oss och det var lite lagom jobbigt när jag var så trött. Efter träningen gick jag hem till Lina och Pelle och blev bjuden på lunch och så tittade vi på "På andra sidan häcken". Skulle ju åka och privrida en häst idag, men det körde ihop sig lite med hon sm äger hästen. Eftersom det är Lina som är medryttare nu så åkte vi två ut så jag skulle få testa och rida den, men ridbanan var helt förstörd av allt vatten så jag kunde inte rida där. Det blev en kort sväng på en volt på stallplan istället men hästen verkar mycket trevlig. Vi får se hur det går med ägaren och så sen...

Nu kommer snart Hanna hit en snabbis innan det är dags at ta ut hunden på kvällspromenad och sova. Ska nog föresten beställa ridstövlarna ja visade igår... Jag höll på att dö om fötterna idag!


En av hästarna i stallet var så lik min gamla Wilma att jag fick lite ont i hjärtat.


2009-11-30

God morgon Sverige, fan vad trött jag är nu...


2009-11-29 (23.40)

Nej, nu ska jag drömma mig bort till Fuerteventura...


2009-11-29 (23.14)

Ligger nerbäddad i sängen och läser bloggar. Känner att tröttheten börjar komma över mig tidigt för en gång skull. Imorgon ska jag åka och provrida en häst som står rätt nära oss. Man får ju hoppas att det går bra, men tror inte det kommer bli några större problem att charma in mig. Haha, nej gud vad trött jag är nu. Föresten så måste jag köpa nya ridstövlar, mina är kalla och läcker in, ingen bra kombination den här tiden på året. Tyvärr hittar jag inga snygga, varma och till ett bra pris.. det här är det närmaste jag kan komma nu:


Beskrivning: Vinterridstövel i microfiber syntetläder, foten i Dupont isolering. Svarta.
Pris: 679,00 kr 1.195,00 kr

Tyvärr har jag svårt att beställa skor från nätet, annars hade jag kanske klickat hem dom. Jag fryser ju konstant om fötterna.

2009-11-29 (19.24)

Det blev Yatzykväll igår



 


2009-11-29

Idag är det första advent och vi har varit i Borensberg hela dagen. Först var vi nere i stallet och fixade och gosade med hästarna. Toffe ville ju själklart leka också, men hästarna var inte lka pigga på det. När bestyren där nere var klara åkte vi till mamma och pappa och satte direkt styrning mot skogen för att hugga en julgran. Jag hittade en jätte tät och fin gran som fick följa med oss hem. Sen blev det mat och fika hos mamma och pappa efter att tjatat till mig att få titta lite på dressyren.

Nu när vi kommit hem har vi varit ute med hunden och gått förbi det beryktade huset med all adventsbeslysning. Även om jag hört att det ska vara väldigt mycket belysning hos dom så kunde jag ändå inte bli annat än förvånad när vi kom fram till något som såg ut som typ disneyland. Nu har vi också tänt det första ljuset och mysat upp oss i soffan...


Bus i hagen

En lerig hund

Den bästa bilden jag kunde få i dimman på huset med ljuset, höhö :P


2009-11-28 (18.51)

Sitter och tittar på Stockholm international horse show, den här killen är ju helt fantaftisk med sina hästar!








Det här är väl typ min störta idol, får rysningar i kroppen när jag ser dem tillsammans


2009-11-28

Idag har vi varit i simhallen. Tanken var att jag och Olof skulle åka dit och enbart simma, men när jag var ute med Toffe så mötte jag Calle och Linda och dom skulle precis åka till simhallen med barnen så när vu väl kom dit så lekte vi i typ 1 timme först. Sen simmade vi i alla fall, badade lite bubbelpool och bastade. Nu har vi precis ätit mat och jag är helt trött i hela kroppen. Mer aktiviteter lär det inte bli ikväll.

2009-11-27 (20.13)

Ikväll ska jag och Olof åka till Olle och hälsa på i hans nya lägga. Han slutar inte jobba fören 22.00 så sålänge har vi halvfint besök av Hanna. Har varit på McDonalds med Philip en sväng idag med när hans far och Linda var på sjukhuset för att se om hans lillasyster vill titta ut, men det vile hon inte riktigt än. Det kanske var bra det eftersom hon inte är beräknad fören om 5v om jag inte missminner mig. För att sluta vara så sugen på julen så ska jag fiska fram lite sommarbilder...



Jag och Philip på Vätö i somras


Olle vid grillen i somras


Jag och Hanna vid badet i somras


Jag och Olof vid stugan i somras


2009-11-27 (15.12)

Nu har jag varit nere på stan och lämnat in papprena igen. Hoppas på att pengarna i alla fall kommer lite tidigare än jag trott. Det märks väl. Olof tyckte nog lite synd om mig för han skickade med mig lite pengar ner på stan så jag kunde köpa en adventsljusstake. Tack så mycket för det baby :)

 


Så här glad är jag idag


2009-11-27

Jag blir tokig. Jag var typ glad i två minuter efter att jag vaknat tills jag öppnade posten. Försäkringskassans logga på ett brev brukar inte betyda något bra. Den här gången tänkte dom väl ge mig en förtidig julklapp, nämligen att jag ska få leva på mina 44kr jag har på mitt konto den här månaden. Man tackar och bockar, det kommer blir mycket spännande att få dom att räcka till räkningar, mat och julklappar... Jag är något upprörd just nu!!! Inte nog med att jag inte fick mina pengar idag som jag skulle utan jag får dom inte alls, eller jo jag kommer ju få dom men först i slutet av december. Kul jävla jul.


2009-11-26 (22.56)

Maja kanske kommer till Nyår föresten, jag hoppas, hoppas, hoppas! Har inte träffat henne på över 1 år, det är sjukt hur fort tiden går!


En gammal gammal bild på oss


2009-11-26 (22.43)

Det är inte ofta jag känner mig smal, men när man sitter och tittar på Generation fett så kan man ju inte annat än att tycka att man själv är rätt snygg. Helt ärligt, jag fattar om folk tänder på olika saker och det är väl bra att man kan känna sig snygg fast att man väger 220 kg, men hallå! Det måste ju vara svinjobbigt att ens gå upp för en trappa. Jag fattar inte varför man vill vara så stor.

Men jag är glad att jag får känna mig smal någon gång ibland också.

 
Tjock tjej och en i alla fall inte lika tjock tjej.
Det känns ju bra att jag är på bilden till höger i alla fall!


2009-11-26 (16.58)

Nu ska jag ge mig ut med hunden innan Olof kommer hem


2009-11-26

Sitter här och laddar inför en löprunda. Har nyss käkat så jag tänke vänta lite så man inte krampar efter halva vägen. Vägde mig i morse och jag har gått ner 3,6 kg på 2 veckor. Jobbar hårt på att slippa vara julgran i år (Ellen!). Det går ju sakta men säkert åt rätt håll i alla fall :)

Vet inte vad resten av dagen har att erbjuda riktigt. Ska i alla fall åka och handla sen för det bokstavligen talat ekar i både kyl och frys nu.



Den här filuren skrämde nästan ihjäl mig när jag tassade runt i bara trosor förut och dörren flyger upp...
Han ska ju vara i skolan, men hade tydligen glömt sin lunch. Jag höll på att dö!


2009-11-25

Efter en natt med extremt lite sömn så var jag inte så sugen på att gå upp när klockan ringde. Jag valde istället att skippa stallet idag och sova ut ordentligt. När jag gjort det kom Hanna hit och hon har gjort mig sällskap hela dagen. Nu är vi mitt upp i onsdagens tv-tablå, Gray's står på schemat nu och innan har vi tittat på biggest loser och på Roger när han badat badkar i Bode söker fru. Han är ju en syn för världen. Haha... Nej nu måste jag återgå till tvn.


2009-11-24 (22.49)

Kom nyss hem från en promenad i stan med Hanna och Toffe. Vi tittade lite på vinterljus, tog lite bilder med mobilen, inga bra, men det var bra mysigt att gå runt där. Nu ska jag och Olof krypa ner under täcket och kolla på nya avsnitt av How I met your mother och 2½ men.




I varje sån här boll lös det en kristallkrona, det var svårt att få på bild, men ni kanske anar en?





2009-11-24 (13.33)



Gillar den här, den är bra att sjunga till.


2009-11-24

Ligger i soffan och överväger om jag ska somna om en stund. Har sovit riktigt dåligt i natt för ovanlighetens skull, tvingade upp mig själv för jag var tvungen att åka med Toffe till veterinären och klippa klorna. Men nu är det gjort, vi har varit på morgonprommis och ätit frukost. Nej, jag ska nog ta och sova en timma till. Tv-shop får hjälpa mig att somna nu.


2009-11-23

Idag har jag adventspyntat. Visst att det är nästan en vecka kvar till advent, men när jag ändå höll på att städa så satte jag upp lite stjärnor och så i fönstren. Var också ute och plockade lite gransris och satte upp en ljusslinga på balkongen. Förutom städ och så så har jag varit på spinning idag med en ny ledare som ville ha död på oss tror jag, det var sinnessjukt jobbigt, men kul! Nu ska jag lägga mig i soffan och låta matkoman komma över mig!






Blev smått irriterad när jag märkte att en av de här dyra kulorna gått sönder!


2009-11-22

Idag är det söndag och jag sov till kvart över 1. Var inte trött igår när jag kom hem från jobbet så jag lyckades inte somna framför tvn. Istället tittade vi på Rome till halv 4 på morgonen och sen fick vi tvinga oss själva i säng. Nu sitter vi här igen framför tvn och kollar på fler avsnitt. Vi har fått låna boxen av Calle och både jag och Olof har fastnat för den här serien. Riktigt bra faktiskt. Men nu måste jag fortsätta titta, för man missar så mycket om man tittat bort i 5 minuter!


2009-11-21 (00.00)

Yes vi har en ny dator, nu kommer det komma mer bilder i bloggen kan jag lova! Kom precis hem från jobbet nu, ska slänga i mig något att äta och slänga mig framför tvn och kolla på Rome med älsklingen.

Natti!

2009-11-21 (13.36)

Fick bilder på mig och Toffe från i somras skickat till min mail från Sanna:










2009-11-21

Idag är det också fint väder, solen skiner och det är 10 (!?) grader varmt ute! När jag satt och läste gamla blogginlägg från förra året så stodet så här för exakt ett år sedan:

"...I övrigt har vi varit i skogen och plockat mossa och glidit på isen med Toffe, jag bara älskar när det är sånt här väder och sällskapet ska man inte klaga på heller, var über mysigt att busa runt i snön!..."

Det var alltså snö och is för ett år sen. Det vill jag ha nu med, men som det ser ut nu så får jag nog vänta på det ett tag. Istället ska jag passa på att ge mig ut och jogga igen för det är det perfekt väder för.

Sånt här väder vill jag ha, men då blir det tugnt att jogga


2009-11-20 (17.04)

Dags för bio!




2009-11-20 (15.00)

Toffe har haft en bra fredag så här långt. Han har fått leka i nästan en timme med Harry och sen badat i badkaret. Sist men inte minst har han fått bli torkad som är en av hans favoritgrejer. Nu har han fått mat och ligger och torkar i en gosig handduk och snarkar som en tok :)





2009-11-20

Äntligen lite sol, det har man ju inte varit för bortskämd med på sista tiden!

Tänkte ge mig ut och jogga i det fina vädret, men först måste jag hitta på något att äta, gå ut med hunden och snida om lite. Ska kanske åka ut till Tornby idag och köpa en advenststjärna som jag spanat in, men det beror på hur fort Olof kommer hem från gymmet. Vi ska nämligen på bio klockan 18 också och kolla på 2012 (jag kommer antagligen noja fram till 22 dec 2012 sen), men jag vill verkligen se den. Har hört att det ska vara riktigt bra! Men nu kommer det en hund och puttar på mig, så jag ska väl gå ut med honom.




2009-11-19 (15.13)

Nu när jag enda bloggar hela tiden idag så kan ni få en dagens outfit bara för det var länge sen!


2009-11-19 (14.48)

Det här är föresten en grymt skön jullåt


2009-11-19 (14.45)

Nu när jag är insnöad på jul (inte bokstavligt, det kunde jag ju endast önska) så sitter jag här och lyssnar på julmusik och tänkte lägga upp en bild på kransarna vi gjorde i söndags:


2009-11-19

Nu har jag tagit min långa sovmorgon och fått en glad överraskning så den här dagen började inte helt fel. Tyvärr har jag dock fortfarande ont i ryggen och är så spänd i axlarna att det gör ont om jag lyfter armarna... Men men, det kan jag leva med idag. Nu ska jag göra någon slags frukost, gå ut med Toffe, städa, träna, äta, duscha, jobba.

Låg och läste massa gamla blogginlägg som jag skrev för typ ett år sen. Måste bara säga, gud vad mycket ens liv kan ändras på bara 1 år. Vissa grejer känns jätte främmande som jag skrivit om och andra känns så avlägsna att jag knappt vet om det bara var en dröm eller om jag gjort det där på rikgit. Hur som helst så är det ju ganska roligt att titta tillbaka såhär, för det är så mycket man glömmer. Så för min egen skull ska jag nog börja blogga lite mer ordentligt igen. Vem vet, nästa år kanske det lev jag lever nu känns främmande...

2009-11-18

Sitter i soffan och kollar på lets dance med Olof och Calle. Är dödsmätt efter middagen vi åt för typ 4 timmar sen, men det är ju gött när man håller sig mätt. Har varit i stallet större delen av dagen, det känns att vi börjar lära känna varandra rätt bra nu. Själva ridningen gick faktiskt toppen idag trots att regnet öste ner på oss. Imorgon ska jag ta en låååång sovmorgon innan jag skata itu med träning och så jobb på kvällen.


2009-11-17

Jag vill ha jul, jag vill ha jul, jag vill ha jul...!

Jag är ju fortfarande som ett litet barn när det kommer till den här högtiden. Kanske inte lika besatt av julklappar och det där. Men alla förberedelser som att gå på julmarknad, baka pepparkakor, lussekatter, ta fram adventsstakarna, göra dörrkransar, välja julgran, dricka glögg, tänka ut bra julklappar, julhandla, skriva önskelistor och allt sånt. Jag ÄLSKAR det. Fick jus onda ögat av Olof som säger "men Maja, det är ju inte ens December än!!!". Men det gör inget, för snart är det och jag längtar som aldrig förr! Det behövs något att se fram emot i det här gråa vädret...




2009-11-14

Ska snart åka och jobba men tänkte bara slänga in ett inlägg här lite snabbt först...

Idag har jag och Olof varit i simhallen och plaksat, åkt vattenrutschbana, hoppat hopptorn, motionssimmat, bastat i ångbastu och badat bubbelpool. Jätteskönt! Men efter en middag i soffan så kände jag mest för att bara ligga och dega framför tvn resten av kvällen. Istället var det bara att kladda på lite smink, platta håret och slinka i jobbkläderna. SKa köpa liteuppiggande te på vägen till jobbet så orkar man kanske hålla humöret på topp till klockan 02.


Den här är så grymt kul, jag blir som 7 år igen!

Imorgon ska vi till mor och far och göra dörrkransar, då känns det verkligen att december och advent är på ingång. Mysigt! Naej, nu måste jag åka och jobbe :)


2009-11-12

Jag satt och tittade på recept förut, vill ha lite inspiration till nya maträtter och så hittade jag en jättesmart grej där man kan välja om man vill ha populär-, snabb- eller smal mat och så sätter dom ihop en matsedel för en vecka... Såhär såg min matsedel ut med snabba maträtter:



Receptet var:
Smält choklad (ljus eller mörk)
Blanda i rispuffar
Servera
Snabbt, ja! Men särskillt nyttigt, nej!


2009-11-09

Efter en väldigt rolig helg med kära återseenden så är det måndag och vardag igen.

I fredags åkte jag och Hanna till Norrköping och Bella för att träffa henne, Sanna, Ebba, Louise, Sanna och Andréa. Otten stod på schemat och efter att vi dansat tills sista dansen gick vi hem och spelade twister innan det var dags att sova för att sen åka tillbaka till Linköping. På lördagskvällen jobbade jag till 24 och efter det mötte jag upp Andréa och Bella för att gå ut och skaka lite mer på rumporna. Träffade en del välbekanta ansikten som jag för sällan träffar men helt plötsligt stängdes stan och det var dags att bege sig hemåt. Igår lämnade jag och Olof Andréa vid stationen och sen sov jag mest hela dagen för att ta igen den sömn jag varit utan och nu sitter jag här i soffan och har tittat på "Ensam mamma söker - vad hände sen" och är fortfarande trött, mest efter spinningen men även från helgens bravader.









Det tar en evighet att lägga upp bilder så det får räcka så här sålänge


2009-11-04

Jag är bra på att sova förlänge på dagarna och strunta i sånt jag borde göra.

Igår skulle jag till gymmet med sov bort halva dagen och åkte ner på stan och drack kaffe och shoppade med Hanna istället. Idag skulle jag till gymmet men sov bort halva dagen och åkte ner på stan och drack kaffe med chefen och gick på stan med Sabina. Imorgon SKA jag släpa min feta rumpa till gymmet och träna tills jag inte orkar stå på benen, lyfta armarna, resa mig eller kliva in i duschen. "Vill man ha lite fnittriga fötter, smäckra vader och en magen som en plywoodskiva, då får man faske mig ligga i!" Sen ska jag hem och städa och rensa lite innan det blir jobb 18.30 - 23.00.


Jag har tränat ganska mycket på sista tiden som ni vet...


2009-11-03

Smula min älskade katt har blivit påkörd idag :( Hon lever nu, men hon mår tydligen inte så bra. Väntar på att mamma ska ringa och ge mig en uppdatering och så kanske jag ska åka till Borensberg ikväll och hälsa på henne och pussa på henne. :(

 


2009-11-02 (22.59)

Jo men det händer ju faktiskt lite mer än att jag slår mig...

Idag till exempel så var vi ju på IKEA, köpte bara lite småsaker, ljus och lite sånt. Olof hittade en stekspade som han är jävligt nöjd med tydligen! Imorgon ska jag försöka gymma lite med min blåa fot utan musik i öronen (tänkte köpa en mp3 idag, men glömde helt bort det när vi var i shoppingtagen). Sen på torsdag börjar jag jobba igen, äntligen! På fredag kommer Andréa upp så vi ska skaka rumporna i både Norrköping och Linköping. Så lite skoj är det ju på schemat i alla fall!

Är inne i en FIXA ALLT hemma period (den är väl konstant, men nu är jag nya idéer för lite allt möjligt). Julen närmar sig ju så smått så jag är sugen på att börja adventspynta, men får nog vänta några veckor till. Men inspiration finns det gott om här nu så hade jag bara haft det lite med pengar på kontot så hade både sovrummet, badrummet, hallen, köket och en liten del av vardagsrummet och balkongen fått sig ett lyft! En sak i taget, nu har vi bestämt att vi ska spara ihop lite pengar så vi kan fixa det viktigaste i alla fall. Nog svamlat för ikväll. Sleep tight.


2009-11-02

Nu har vi gått in i November och det händer inte mycket i mitt liv just nu, därav den dåliga uppdateringen. Så sen sist jag skrev så har det enda nämnvärda varit att Toffe bet mig i tummen så spenderade halva kvällen förra tisdagen på vårdcentralen för att få veta att jag inte hade någon spricka i tummen. Igår fick jag också ett sängben på foten med en fallhöjd på ca 1½ meter, det gjorde fruktansvärt ont! Jag tror att jag kan ha brutit något litet ben i foten, men pallar inte ta mig till vårdcentralen igen så nu ska jag och Olof halta till IKEA och handla lite småfix.


Ett sånt här fick jag på foten, med hörnet ner. Ajajajajajaj!


RSS 2.0