DU ÄR BÄST!

Grattis till min älskling som nu är färdig CNC- operatör :D

TISDAG TJUGOSJÄTTE OKTOBER

Har inte en bra dag idag, snarare helt tvärtom. Hade tänkt att jag skulle ta till vara på min lediga eftermiddag med städning och tvätt, men har så jävla ont i ryggen och magen så vi får väl se hur det blir med allt det där. Träning känns inte heller alls lockande just nu. Men ska vila någon timma i soffan med värmekudden placerad på mig så får vi se om jag mår bättre sen. Man kan ju alltid hoppas.


MÅNDAG TJUGOFEMTE OKTOBER

Japp, men visst var det måndag igen. Dagen har gått otroligt fort vilket är skönt, för måndagar brukar annars vara rätt sega. Har haft min bror här på middag ikväll, det var himla trevligt. Har inte hunnit med någon träning idag, men imorgon slutar jag tidigt så då ska jag väl hinna med ett ordentligt träningspass.

SÖNDAG TJUGOFJÄRDE OKTOBER

Snart är helgen slut, tiden går så fort! Idag har jag tränat, gått i skogen med vovven och sen har resten av dagen spenderats hos mamma och pappa med god mat och trevligt sällskap. Nu börjar Ensam mamma söker och sen är helgen helt slut och det är måndag igen.

LÖRDAG TJUGOTREDJE OKTOBER

Jag gillar inte att mitt huvud känns lika tungt som ett bowlingklot och att det samtidigt känns som att någon passar på att spränga upp min hjärna. Men men, inte mycket att göra åt saken. Hoppas bara att jag inte blir mer sjuk än såhär. För att undvika det tänker jag inte göra ett piss idag. Soffläge hela dagen. Jag har faktiskt både städat och varit ute och gått en timme idag så jag känner mig befogad till det.

TJENARE KUNGEN, NU ÄR DET HELG

Idag på jobbet har jag tittat på dom första 50 minuterna av Tjenare kungen tre gånger. Man tröttnar lite på att se samma saker flera gånger i rad, speciellt en film som jag inte ens tycker är bra. Men nu är den här jobbveckan slut och det är dags för helg. Börjar helgen med tacos och idol hos Lina och Pelle ikväll. Good stuff.

Var tvungen att le lite när jag såg att Joel Kinnaman var klädd nästan exakt likadant på den här bilden som i filmen (som ska utspela sig 1984). Bilden är från Sandhamn i somras.

TORSDAG TJUGOFÖRSTA OKTOBER

Alltså herregud vilka människor det finns. Vet inte om jag ska skratta eller gråta, men jag valde såklart att skratta. Åt vad? Åt den pantade bruden i Lyxfällan, det är bland det värsta jag sett. Jag skulle kunna skriva ett helt inlägg om det här, men jag orkar inte just nu. Ska snart ta ut vovven på en kvällsrunda innan det är dags för sängen.

ONSDAG TJUGONDE OKTOBER

Onsdag, mitt i veckan, lill- lördag eller vad man nu vill kalla det. Har jobbat idag och efter jobbet blev det en tur till stallet. Blev dock rätt besviken på mig själv för jag orkade inte rida ordentligt, kroppen orkade inte riktigt. Men Tyra var pigg, framåt och samarbetsvillig så det hade kunnat bli ett riktigt bra pass. Men men, nu blev det inte så. Ska snart krypa ner i sängen för imorgon är det uppstigning 06.00 igen och dags att åka till jobbet. Sist av allt vill jag bara skicka en tanke till min fina Therese, jag tänker på dig massor gumman, du vet att jag finns här för dig till 110% :love: haha, fy fan vad larvigt hjärta föresten, men jag gillart!


TISDAG NITTONDE OKTOBER

Produktiv dag idag. Har hunnit med att jobba, städa, tvätta, motionera hästen och gå en PW. Sen sånt där annat som att duscha och äta såklart. Men nu inväntar jag en kort visit från Hanna innan jag däckar. Det var allt för idag, här kommer lite bilder från ridturen idag:


MÅNDAG ARTONDE OKTOBER

Försöker hålla ögonen öppna här hemma i soffan. Förstår inte att man blir så trött av att bara gå upp någon timma tidigare än vanligt. Kan kanske också ha att göra med att det varit full rulle på jobbet hela dagen. Så fullt upp att jag nästan helt glömde att äta och det är inte något vanligt förekommande i mitt liv kan jag lova. Men jag tog mig igenom dagen och har dessutom lyckats hålla mig vaken även fast jag legat i soffan i stort sett sen jag kom hem. Men nu måste jag faktiskt ta och träna lite. Är så trött på mig själv att jag sätter upp massa mål och löften till mig själv som jag aldrig lyckas med. Men jag har inte misslyckats än för jag har inte gett upp. Nu blir det styrketräning.

Föresten så skulle det visst bli snö på onsdag. Jag hoppas verkligen inte att det lägger sig än. Jag vill hinna med ett par löprundor till på torr mark innan jag tycker att snön får komma för att stanna.

LÖRDAG SEXTONDE OKTOBER

Det börjar närma sig lördagskväll, Sabina kommer hit ikväll och ska äta lite mat och umgås. Har fått lite nyttiga saker gjorda här hemma idag. Har frostat ur frysen och lagat massa matlådor. Började också dagen med en skön långpromenad med Toffe och Olof i skogen, jag älskar att knalla runt i skogen i det här vädret. Imorgon är det en speciell dag för mig och Olof. Vi firar nämligen vår första förlovningsdag. Tänk vad tiden går fort.


TORSDAG FJORTONDE OKTOBER

Så var det redan torsdag igen. Har grejat hemma hela förmiddagen med städning och sånt. Har också hunnit med en sväng i det sköna höstvädret i skogen och tränat igenom alla stora muskelgrupper här hemma. Nu väntar jag på att klockan ska bli halv tre så jag kan snöra på mig skorna och gå till stallet. En uteritt med Lina väntas och så tänkte jag köra lite på banan också. Får passa på när jag bara rider två gånger i veckan.
Jag & Tyra igår

ATT HITTA RÄTT TRÄNINGSFORM

Det finns oändligt många träningsformer. Alla gillar olika och det gäller att prova sig fram till den träningsform som passar just dig, för att träningen ska vara kul, för att man ska vilja träna och för att träningen ska vara hållbar i längden. Man kan kanske inte prova varenda träningsform som finns, men man kan ju börja med att tänka efter först. Gillar jag att träna ensam eller i grupp? Ute eller inne? Bollsporter kampsporter eller vattensporter? Vad tror du passar dig? Vissa tränar mycket bättre och tycker det är roligare att ha instruktör, då passar kanske spinning, aerobics eller någon annan form av gruppträning. Bollsporter är självklart också ett bra alternativ när man inte vill träna själv! Utomhus träning är fantastiskt då man får frisk luft, det är gratis och man kan träna precis när det passar än själv. På sommaren är utomhusträningen optimal då man kan träna allt från att simma i sjön, spela beachvollyboll, ge sig ut och gå längst stranden eller cykla. Men man kan absolut träna utomhus året runt. På höst och vår är det perfekt att gå, springa eller cykla och på vintern erbjuder snön och isen massor med träning.


TISDAG TOLFTE OKTOBER

Idag har allt gått i ett sen jag vaknade i morse. Har hunnit med att skicka in papper så jag kan börja plugga, shoppat fina örhängen, varit i stallet med Lina, varit i Norrköping och fikat med Mathias, tränat, pratat massa i telefon och myst med min man. Gillar att ha mycket att göra, men man blir fruktansvärt trött. Kommer bli en tidig kväll ikväll, var så säker.


VAD GÖR MAN...?

Vad gör man när motivationen försvunnit? Det händer... Ofta. För dom flesta i alla fall. Just nu känner jag mig omotiverad, men jag måste försöka tänka positivt. Det finns ingen annan än jag som kan bestämma om jag ska träna eller inte, eller vad jag ska stoppa i munnen. Det är helt upp till mig. Även om jag har mycket stöd från min sambo, mina vänner och min familj så är det jag själv som måste göra mina val. Till exempel så hade jag tänkt ge mig ut och springa idag, men det finns inte en uns lust eller vilja i kroppen att ge mig ut. Men vill jag nå mina mål så måste jag göra sånt som jag inte tycker är kul ibland också.

"Day 5 in 99% of all diets" ;)

Inte för att jag är någon hälsoguru eller så, men jag tänkte i alla fall dela med mig med lite tips på vad man kan tänka på när motivationen tryter.
¤ Tänk på varför du vill nå dina mål (vill du gå ner i vikt, få en starkare kropp, få sundare vanor...?)
¤ Sätt upp delmål så ditt slutmål inte känns för stort eller svårt (tex gå ner 2 kilo på en månad istället för 10 kilo på 5 månader, orka att springa 3 km i sträck efter 3 månader istället för 1 mil om ett år).
¤ Tänk på hur du känner dig efter ett träningspass istället för hur jobbigt det är att komma sig för att börja. Man är nöjd, glad och stolt att man faktiskt tränade även om man var trött/ omotiverad innan.
¤ Tänk hur bra din kropp mår av att få röra på sig och hur snygg/stark/frisk du kommer vara när du nått ditt mål.

MÅNDAG ELFTE OKTOBER

Har haft fullt upp hela dagen idag. Kanske inte med dom mest jobbiga sakerna men ändå har det varit full rulle. Först satt jag halva förmiddagen och kollade upp massa fakta angående vilka kurser jag ska läsa till våren. Sen åkte jag iväg till Elin för en härligt frisk promenad, massa skitsnack och lite kaffe. När jag väl kom hem igen så fortsatte jag att skriva ner alla frågor jag har över plugg och sånt och så har jag förberett inför morgondagen som också kommer vara fullt uppbokad. Men nu ger jag upp för idag. Ska gosa lite med min man innan jag sätter igång med kvällsmaten. Usch, vilket tråkigt inlägg, men va fan, jag har inget bättre att skriva om idag.

TIOTIOTIO

Tänkte bara på det, ja alltså att det är den tionde i tionde tvåtusentio. Nu börjar den här helgen lida mot sitt slut, avslutar med film efter en väldigt kall kvällspromenad.

IN THIS BODIES WE WILL LIVE, IN THIS BODIES WE WILL DIE

Började den här söndagen med ett ordentligt träningpass, ca 1 timme men väldigt intensivt. Avslutade med en promenad i skogen med hunden och en lååååång dusch. Har också suttit och kollat på utbildningar och vad jag behöver ha läst för ämnen innan jag kan söka till diverse utbildningar. Detta resulterade i ångestletande efter mina slutbetyg och efter en stund när jag hittat betygen kom jag och Olof på oss själva med att sitta och sortera varenda papper vi äger och har. Skönt att ha det gjort i och för sig. Jag undrar mest bara varför man sparar så mycket onödigt skit. Nu väntar jag på Hanna för vår obligatoriska tv söndag med Ensam mamma söker.

LÖRDAG NIONDE OKTOBER

Hade en riktigt trevlig men lugn kväll igår hos min bror. Känner mig dock ändå lite sliten idag så det blir inte många knop för mig nu. Har i alla fall varit ute och gått en sväng för att få lite frisk luft. Men i övrigt kommer jag nog inte lämna soffan särskilt mycket idag.

FREDAG ÅTTONDE OKTOBER

Det blev som jag tänkt ett riktigt jobbigt träningspass idag. Började med 5 km löpning sen körde jag igenom hela kroppen här hemma efteråt. Avslutade med en ordentlig stretch, något som jag annars är riktigt usel på att göra. Det blev i alla fall ungefär två timmars träning, så jag är riktigt nöjd. Nu har vi ätit en tidig middag och vilar lite i soffan innan det är dags att dra på sig den lilla svarta och åka bort till Calle för att spendera kvällen där. Har bestämt mig för att ta något glas vin ikväll, man lever kanske bara en gång ;) .

RUN, RUN, RUN

Då var det fredag igen! Tiden springer ifrån mig, jag vet inte vad jag ska göra för att få den att sakta ner. Istället tänkte jag göra ett försöka att springa ikapp den. Dags för en löprunda.

TORSDAG SJUNDE OKTOBER

Idag har jag tagit vila från träningen. Ibland måste ju kroppen få återhämta sig också. Har istället fördrivit tiden med jobb och efter jobbet åkte jag hem till min bror och hjälpte honom att städa. Nu ska jag nog strax ta och krypa ner i sängen. Imorgon tänkte jag köra ett ordentligt träningspass så man verkligen är slut i hela kroppen lagom till helgen. :)

"I JUST WANNA LET IT GO FOR THE NIGHT..."

När jag klev på bussen imorse, regnet öste ner och jag frös ändå in i själen så började David Guetta's "Memories" spelas i mina hörlurar. Även om låten må vara sönderspelad till tusen så kunde jag inte annat än att le när jag tänkte tillbaka på alla underbara minnen från en underbar sommar så bjöd på många underbara utekvällar.


GOD MORGON!

God morgon! Blev inringd till jobbet för en liten stund sen, men börjar inte förens halv 11 idag. Det känns nästan oförskämt bra att få ligga kvar i sängen efter dom ringt istället för att behöva stressa halvt ihjäl sig. Hur som helst så passar det jättebra att jobba idag, inget annat på schemat just idag.

ONSDAG SJÄTTE OKTOBER

Det gick förvånansvärt bra att rida idag med träningsvärken och allt. Det blev i alla fall en timme på banan med mycket kosta byten mellan trav och galopp (dödade mina ben och rumpa ännu mer!). Fick också till lite förvänd galopp på slutet så jag var nöjd, svettig och glad när jag begav mig hem från stallet. Nu har jag fräschat upp mig lite och laddar för fullt för att åka iväg och fylla magen med godsaker.

Tyra :)

HUR SKA DET HÄR GÅ?

Vaknade upp för ett tag sen och kunde knappt resa mig ur sängen, har en grym jävla träningsvärk i rumpan och känner mig stel i resten av kroppen. Men, jag ska i alla fall ta mig till stallet och försöka rida så gott jag kan idag så får det bli en vilodag imorgon. Jag måste bränna lite kalorier idag, för ikväll ska vi hem till mamma och pappa och fira att min pappa blivit ett år äldre. Smörgåstårta på schemat alltså.

Grattis pappa och passar också på att säga grattis till min bror som vi också ska fira idag fast han fyller först på fredag.

TISDAG FEMTE OKTOBER

Har precis slängt mig i soffan i väntan på att maten, som står i ugnen, ska bli klar. Det blev en promenad till stallet på darriga ben efter ett jäkligt jobbigt ben/rumpa- och magpass här hemma. Höll lite lektion för Lina i ca 40 minuter och det gick fin fint. Hade också planerat så bra att jag hade löparkläder på mig så jag kunde springa hem. Sagt och gjort. Så nu efter all träning, en dusch och matlagning så ska det bli skönt att få äta och bara slappa i soffan resterande del av kvällen.

PLUGGHÄST

Har varit fruktansvärt bortskämd med att få vara hemma senaste tiden. Med andra ord så kommer inte lönen den här månaden bli så stor som jag önskat. Jag har blivit mer och mer inställd på att börja plugga nu till våren så man har något vettigt att sysselsätta sig med om dagarna (även om det är skönt att få sova hur länge man vill och ha all tid i världen till allt och inget). Är i alla fall väldigt sugen på att plugga något som har med friskvård/ hälsa att göra. Det finns ett program som heter just "hälso- friskvård" men det är bara en gymnasieutbildning. Ska iväg till Arbetsförmedlingen när dom skulle ha någon mässa och se om man kan hitta något annat program som kan passa bättre. Perfekt för mig vore om jag kunde plugga på distans så jag kan jobba, ha tid för stallet, hunden och körskolan samtidigt. Måste bara hitta rätt program att läsa.


RIDNING ÄR BRA & KUL

Är så jäkla taggad på att ta tag i min ridning igen nu när jag har fått tag i en häst som faktiskt kan ett och annat. Har spenderat den senaste timmen med att tänka på hur jag kan lägga upp mina ridpass, vad jag behöver träna på, vad jag vill lära mig osv. Vill att det ska bli onsdag nu så jag kan köra igång! Ska till stallet imorgon också, men då för att hålla "lektion" för Lina. För er som inte håller på med ridning så kan jag upplysa er om att det är allt annat än att bara "åka med". Det är grymt bra träning och man aktiverar alla stora muskelgrupper samtidigt som man tränar både balans och kondition.

Dom här två ska jag plåga så mycket jag bara kan imorgon.

HEJ OCH VÄLKOMMEN TILLBAKA

Som ni kanske märkt har det inte uppdaterats något i bloggen på ett tag, men jag har helt enkelt inte haft något sug att skriva så jag tog en paus. Men jag kan lova att ni inte missat så mycket för det har inte hänt särskilt mycket i mitt liv. Men sen sist så har jag i alla fall gått ner 1,6 kg, börjat rida på Tyra 2 gånger i veckan, annars så tränar jag på som vanligt och livet flyter på i sin ordning. Jag har föresten också börjat äta burn och CLA och gjort det i snart en vecka. Har än så länge inte märkt någon markant skillnad men det kan ju ha påverkat viktnedgången.

Lite bilder från dagens promenad i det fina höstvädret.

RSS 2.0