X-MAS

Är hemma igen efter en riktigt bra jul hos mamma och pappa. God mat, trevligt sällskap och fina julklappar. Vad mer kan man begära? :) Men på något sett så är det alltid så skönt när det är över. Ingen mer stress och hets över julklappar och vart man ska åka och när och till vilka. Nu är det bara nyår kvar så startar vi fräscht på ett nytt år.

JULKLAPPAR OCH HUNDAR

Ikväll tassade vi över i kylan till Karin och Patrik. Vovvarna skulle få byta julklappar med varandra och vi stannade ett par timmar för att dricka glögg, lyssna på musik och tjattra lite. Himla trevlig kväll, man borde ju göra sånt oftare när man bara bor ett par steg ifrån varandra.


HIPP HURRA FÖR BAMSEFAR!

Idag fyller ingen annan än Caesar år. Så jag ville bara säga ett stort grattis till min "son"!

DAN FÖRE DAN FÖRE DOPPAREDAN

Vi överlevde julklappsshoppingen igår. Men det var minsann inte sådär mysigt som man tänker att gå runt på stan och titta efter julklappar inte. Nej, det var panik i hela stan, för det första fick vi köa för att ta oss in i parkeringshuset och även ut därifrån när vi konstaterat att det inte fanns en enda ledig plats. Så vi gasade ut till Tornby och där fick vi trängas med resten av Linköping som var ute för att göra exakt vad vi skulle göra. När vi fått tag i så många julklappar vi kunde där ute så fick i till sist i alla fall åka in till stan igen för att fixa det sista. Vi kom i alla fall hem med alla julklappar vi skulle ha, så det var ju väl i alla fall. Nu är allt inslaget och vi har börjat att traditionsenligt rimma till klapparna. Skönt att inte behöva tänka mer på det! Nu återstår bara lite av julstöket, tvätta och städa bland annat. Vilket är precis vad jag ska ägna mig åt idag.

JULKLAPPSSHOPPING

Idag ska jag släpa med mig min man ner på stan för att köpa julklappar. Tror aldrig jag varit ute så mycket i sista sekund med det som i år. Men förhoppningsvis hittar vi det vi är ute efter... Det är ju faktiskt bara tre dagar kvar till julafton!

HELGENS BRAVADER

Ja helgen försvann ju i ett nafs som vanligt. I lördags samlade jag och Olof in Hanna, Caesar, Calle, Jonas, Toffe och Loke hemma hos mamma och pappa. Det blev tacos, bastubad, nakendopp i snön, lite öl och himla trevlig stämning i soffan. Igår så passade vi på att stanna till hos mormor och morfar på vägen hem. Där blev det "fjärde advents fika" och så fick jag med mig en hängare som morfar så snällt snickrat ihop till mig.


JULLOV

Idag har jag gått på jullov. Avslutade med en kortis dag på jobbet och nu är jag ledig till den tionde december. Efter jul blir det ett nytt liv för mig, jag ska ju själv börja plugga igen, inte bara försöka få andra att göra det. Jag kommer ändå jobba kvar på skolan, men det blir väl inte lika mycket eftersom jag kommer läsa hundra procent själv. Det känns himla bra att för en gång skull veta vad man ska göra mer än typ en vecka framåt. Hela våren vet jag att jag kommer ha något att göra och framför allt att jag kommer ha pengar att betala hyran med! För er som kanske undrar vad som hänt med min träning och det så kan jag upplysa om att även det kommer det bli mer av efter jul. Håller på att pyssla ihop ett kost- och träningsschema nu och känner mig riktigt pepp. Anledningen till att det inte blivit något av med det redan nu är att dels så har jag inte haft råd att köpa något gymkort, jag har haft både lite ont i knät och varit förkyld till och från ett bra tag nu... Men förhoppningsvis så mår jag bra när det nya året börjar. Maten orkar jag inte ens tänka på innan jul nu, så jag äter typ allt som kommer i min väg. :)

LÖRDAG ARTONDE DECEMBER

Har sovit typ 15 timmar sen jag kom hem från jobbet igår. Behövde sova ut ordentligt tydligen. Men nu är jag pigg och fräsch igen så om en stund ska vi sätta oss i bilen och åka till Borensberg. Mina föräldrar har flytt fältet så vi ska vara kattvakt och så tänkte vi passa på att låna deras bastu också...

TGIF

Thank god it's friday!

TORSDAG SEXTONDE DECEMBER

Har precis kommit hem till en varm och skön lägenhet efter att dels fått vänta en onödig halvtimme på bussen hem från jobbet och sen efter det druckit kaffe med Sabina. Man fikar väldigt mycket i december, det är en sak som är säker. Nu ska jag ladda för mat och imorgon, ja då är det redan fredag igen och exakt en vecka kvar till julafton!

Nöjd och exalterad tjej.

PEPPARKAKSHUS

Idag har vi gjort ett jättesnuskigt pepparkakshus. Fint blev det inte ens heller, men själva grejen var ju rätt kul. Tror dock att jag är skyldig Caesar en ny mobil, för Toffe fick spunk och snodde hans mobil och tuggade på den. Han är inte så väluppfostrad den där vovven. I övrigt så har jag städat och tvättat på den här lediga dagen och imorgon är back to work...

Det var nog inte riktigt vår grej det här...

FINBESÖK

Det är helt galet, jag har haft finbesök hela vägen från Amerikat ikväll. Caesar är äntligen hemma igen så han och Hanna var här en stund nu på kvällen och drack glögg, åt pepparkakor, spelade yatzy och gick promenad. Nästan så jag blev frisk bara av det :)

Fina, fina vänner <3

DÄBBT I DÄSAN

Somnade som ett litet barn efter jobbet idag. Så här i efterhand så undrar jag om det var så klokt att ge sig iväg till jobbet när jag mår som jag mår. Helt genomförkyld är jag, men för all del gick det bra, blödde bara näsblod tre gånger på jobbet :) jaja, jag ska inte klaga. Jag är ledig imorgon så då kan jag ju ta igen mig och dessutom så närmar sig jullovet med stormsteg.

Wäääää!

ISFISKE I MOLKOM


KARLSTAD

Nu har fredagsmyset övergått till fixande här hemma. Queen spelas på högsta volym medan vi packar och grejer för en lite tripp till Karlstad som vi ska iväg på imorgon :) men vi ska åka rätt skapligt, så det kanske är dags att börja tänka på refrängen redan nu.

DET ÄR DAGS FÖR...

FREDAGSMYYYYYS!
... Och då blir man så här glad:

TORSDAG NIONDE DECEMBER

Har kommit hem efter en lång, kladdig, jobbig och rolig dag. De tre förstnämnda handlar om jobbet. Tekniklektion med målarfärg, tapetklister och elever med spring i benen är anledningen till detta. Efter jobbet strosade jag en stund på stan för att fördriva tiden fram tills Emelie slutat jobbet. Då blev det en fnittrig fika på espressohouse i ett par timmar vilket var precis vad jag behövde efter denna dag. Imorgon vankas det sovmorgon innan jobbet och så är det ju faktiskt redan fredag igen. Inte dumt alls.

LEDIG MITT I VECKAN

Är ledig dagen till ära. Har städat här hemma nu på förmiddagen, för sånt orkar jag uppenbarligen inte när jag jobbar. Men nu är det i alla fall gjort. Om en stund blir det stallet och så får jag finbesök av Hanna.


TISDAG SJUNDE DECEMBER

Hemma igen efter en lång dag på jobbet. Har haft lektioner i ett hela dagen så nu är jag helt snurrig. Men vad spelar det för roll, maten måste ju ändå lagas, hunden måste rastas och så vidare... Bara att ta tag i alla sysslor.


SNÄLLA TOMTEN JAG ÖNSKAR MIG...


MÅNDAG SJÄTTE DECEMBER

Då var det måndag, vardag och ny vecka igen. Har jobbat hela dagen om man nu kan kalla det för det. Har suttit och pratat med eleverna typ hela dagen för de hade inget att jobba med. Har även fått håret stylat av en elev, det blev oerhört fint ska ni veta. Han lovade en ny frisyr imorgon så jag väntar med spänning. Har en sån där dag idag ni vet när man inte kan vara seriös en sekund och bara flamsar ur. Tror att alla femtonåringar smittar av sig på mig... Undrar om det går över till imorgon, man kan ju hoppas för omgivningens skull om inte annat. ;)

Känner mig lite såhär idag...

JULBAK

Här hemma har vi höjt julstämningen ytterligare idag genom att baka. Knäck och pepparkakor blev det... Och brownies som Hanna envisades med, men som ingen orkade äta. Efter allt stök och ätande av pepparkaksdeg gav vi oss ut i snön för att förbränna några kalorier. Åkte snowboard i lilla barnbacken precis vid oss, tur att man har barnasinnet kvar i alla fall. Nu är jag trött och mätt och tänker inta soffan för att titta på söndagsfilmen på tv.


ÅTTA DAGAR KVAR...

... Sen är han hemma igen :)

TORSDAG ANDRA DECEMBER

Har jobbat klart för den här veckan, ledig fredag och jag behöver sova ut. Har varit helt slut hela veckan, tror jag håller på att bli sjuk. Det är ju billigast att vara sjuk när man är ledig, så jag får väl passa på i helgen. Nej då, jag hoppas verkligen jag slipper, men något skumt är på gång med min kropp...

RSS 2.0