SAMMANFATTNING AV DAGEN

Idag översteg jag mitt kalori intag något, vilket inte var så bra, men äta bör man :) ett intag på 1730 kcal blev det totalt. Träningsmässigt så har jag gått en promenad på 70 minuter, joggat 30 minuter och tränat biceps, triceps och axlar (totalt brände det ~846kcal). Känner mig ändå nöjd med dagen.

DET HÄR MED KALORIER

Det går väl att diskutera hur länge som helst hurvida man ska räkna kalorier eller inte. Men tänkte bara påpeka att jag kommer räkna kalorier tills jag känner att jag har en bra uppfattning om hur mycket jag kan äta av ett visst livsmedel för att få i mig så mycket kalorier jag behöver. Med andra ord, om ett tag kommer jag inte väga allt jag äter utan höfta mer när jag har bättre koll på vad som är okej och inte. :)

ATT RÄKNA KALORIER

Om man enkelt vill räkna hur mycket kalorier man bör får i sig finns det många olika sidor på nätet tex den här Kaloritabell. På den sidan kan man också räkna ut hur många kalorier man bränner vid olika aktivteter, för att komma direkt dit, klicka här. Självklart kan du också kolla upp hur mycket kalorier det är i olika livsmedel, gör det här. :)


HÖSTPROMENAD

Har sovit som en stock i natt. Helt underbart skönt att vakna fullkomligt utvilad. Starten på dagen blev inte sämre när jag tittade ut och såg en klarblå himmel. Är ganska mycket mer sugen på att ge mig ut på en långpromenad idag, så ska strax kasta mig ut genom dörren.


MÅNEN

Att fånga månens magi går visst att fånga på bild bevisade just min sambo. Dags att krypa ner i sängen nu när himlen är så svart. Imorgon är det en ny dag.

LINKÖPING

Bra start på säsongen LHC! Jävligt gött att börja med vinst hemma också, nu ska vi bara ta oss genom resten av säsongen! :)

ATT FÅNGA MÅNENS MAGI

Det är inte helt lätt att fånga månens magi på bild. Har i alla fall varit ute och gått med Hanna nu på kvällen. Ca 15,000 steg blev det.

VILJESTYRKA

Drömmer mig tillbaka till sommaren, solen och värmen. Nästa år ska jag äntra stranden i en kropp som speglar mig, den jag vill vara.

KALORIER IN FÖR DAGEN

Då har jag väl stoppat i mig allt jag behöver för dagen. Måste nog dock träna lite på att äta tills jag blir mätt och inte tills jag inte orkar mer. Käkade tacos till middag och det är väl nyttigt, men kvantiteten är det värre med. Eftersom jag tycker det är så gott så äter jag mig alltid proppmätt på det. Så äta mindre och oftare skulle ju inte vara helt fel. Hur som helst, det här har jag fått i mig idag:
Frukost:
2 st falu rågrut
2 tsk kaviar
1 kokt ägg
(totalt 184 kcal)
Lunch:
1 grovt hambugerbröd
1 hamburgare
3 skivor gurka
½ msk ketchup
½ msk dressing
(totalt 407 kcal)
Middag:
Grönsaker (gurka, tomat, sallad, majs, avokado, lök)
100 g Nötfärs
3 msk Creme fraische
5 msk tacosås
2 st tortilla bröd
(totalt 606 kcal)
Ett totalt dagsintag på 1197 kcal.

BURR

Vet ni hur ruggigt det är ute idag? Det är kallt som satan, det blåser, regnar och är grått, grått, grått! Tror ni jag på tom mage kände mig sugen på att ta en långpromenad? Nej, det gjorde jag inte. Istället gick jag bara en ganska kort runda i skogen med Toffe, gick in och käkade frukost och nu ska jag städa lite. Det får bli en senare promenad idag, kanske i sällskap av Hanna.
En något härligare promenad.

UT OCH GÅ

På med promenadskorna, stegräknaren och lite schysst musik. Dags att bränna lite kalorier.

DAGENS MIDDAG

Hade typ noll energi till att laga mat idag, så det fick bli något snabbt, gott och nyttigt nämligen pasta & pastasås.

En portion= ~486kcal
120 gram fullkornspasta (392kcal)
Pastasås (94kcal)
(krossade tomater, lök, vitlök, champinjoner på burk, salt, peppar, timjan)

I HATE YOU

Mitt knä har väl kanske inte varit bra på flera år, men nu har det blivit mycket värre. Använder alltid knäsydd när jag springer eller ska gå en ordentlig promenad. Har börjat känna av knät i början och slutet av varje runda så jag är lite rädd att det ska bli värre nu när jag ska börja träna lite mer ordentligt. Dessutom finns det inga bra rundor som inte är på asfalt i närheten, det hjälper ju inte direkt!


BIGGEST LOSER

Så nu var dagens träning klar. Det blev 6 km löpning (förbrände ca 470 kcal) och endast jätte lite styrka. Var fullkomligt slut i kroppen när jag kom hem eftersom jag inte fick i mig någon ordentlig lunch. Men det blev i alla fall enkla sit-ups och ryggresningar (15x4). Nu har jag käkat middag och strax börjar Biggest loser, följt av Biggest loser Sverige.

FRUKOST & LUNCH

Än så länge har detta hamnat i min mage denna måndag:
Frukost: 2 st falu rågrut= ~ 65kcal
1 kokt ägg= ~ 80kcal
Lunch: 1 nutrilettbar= ~212kcal
1 äpple= ~ 65kcal
2 koppar kaffe= ~6 kcal
(totalt 428kcal) vilket ger mig lite till godo till middagen ;)

HEM... OCH SÅ UT IGEN

Kom typ nyss innanför dörren efter en arbetsdag och än så länge 11,751 steg. Tänkte ge mig ut och springa nu på en gång innan jag blir för trött. Kunde inte slita mig från valvakan i natt så det blev inte så många timmars sömn...

HERE WE GO

Imorgon börjar jag min nya, stora resa. Andra "etappen" till att nå drömvikten och drömkroppen. Som några av er vet så gick jag ner 13 kg i våras. Under sommaren (som tydligen för min del var lång i år ;) ) så la jag allt vad banting, träning osv hette, åt sidan. Men nu är det dags, dags att ta tag i det här! 7 kilo ska bort, kroppen ska formas, tonas och bli så stark, frisk och snygg som möjligt. Jag kommer att dagligen (med önskemål från flera håll) lägga upp vad jag ätit under dagen, vad för träning jag utfört osv. Lovar också bilder med resultat. Följ gärna min resa, dela med er av era erfarenheter, åsikter och tips. Jag är taggad till tusen, så häng på och börja ditt nya liv också!

"BARA MIN PLIKT SHERIFFEN"

Sådär, nu var både dagens träning och röstningen klar. Nu ska jag fixa naglarna, slänga upp fötterna på bordet och bara njuta av att det är söndag. Snart kommer Hanna och ikväll är det äntligen ensam mamma söker igen :) Vill föresten tacka alla som peppar mig att fortsätta, att jag motiverar er gör mig mer motiverad att fortsätta min resa.
Puss till alla er som får mig att vilja fortsätta!

SÖNDAG NITTONDE SEPTEMBER

God morgon! Solen skiner, jag tänkte ge mig ut i skogen med hunden innan det är dags att knalla iväg och rösta. Har helt ärligt inte bestämt vad jag ska rösta på än, men det löser sig. Vi hörs sen, jag måste tänkta på det här. ;)

MÅL BEACH 2011

För att nå mina mål ska jag följa det träningsschema jag följer nu, äta hälsosam mat med ett kalori intag på högst 1500 kcal om dagen, dra ner kraftigt på godis, chips & annan ohälsosam kost. Har alltså 7 månader på mig att gå ner 7 kilo, men hoppas på en snabbare viktnedgång så jag är i balans när sommaren kommer. Wish me luck!

ÖNSKAS

Dessa står högst på min önskelista just nu.

LÖRDAG ARTONDE SEPTMBER

Började dagen med ett träningspass, 6km löpning samt styrka för armar och axlar. Nu har jag och Olof låst in oss i lägenheten och tänker bara mysa resten av kvällen. Utan godis idag, jag måste skaffa mig lite självdisciplin.

FREDAGSMYS


PRALINO

Hemma från stallet. Blev ingen ridning, men en massa mys, en ren häst, nysmord utrustning, trevligt sällskap och lite bilder. Här kommer dom!
Ponyplay

MUMFORD & SONS

Bjuder på lite härlig på musik denna fredag

FREDAG SJUTTONDE SEPTEMBER

Fredag igen, var tar tiden vägen? Jag måste få citera lite från Caesars blogg: "Vardagarna flyger förbi som timmar och helgerna är nästan som ett andetag...". Kolla föresten in där och läs om hans liv i Santa Barbara.

Hur som helst så är denna fredag ganska ospännande. Jag har städat och fixat lite här hemma på förmiddagen. Nu sitter jag här och väntar på att klockan ska bli ett för då ska jag dra mig mot stallet och möta upp Lina. Kvällen kommer med största sannolikhet spenderas i min älskade sambos famn framför tvn.

GÅRDAGEN

Lite bilder från gårdagen med Hanna. När man inte vill vara ute längre så åker yatzyt fram igen. Rulltårtan var lika god som onyttig så jag avslutade torsdagen med 4 km dödsjobbig löpning.

VÄRLDEN ÄR LITEN

Är det inte rätt konstigt hur liten världen är egentligen. Satt och kikade runt på lite gamla bilder på datorn på människor man inte pratar med längre. Med hjälp av facebook så började jag söka på lite namn på folk jag tappat kontakten med. Det skumma är att med typ kanske 70% av personerna jag sökte på så hade jag minst en gemensam vän med en person som jag lärt känna på helt olika håll. Virrigt kanske, men tex så sökte jag på en gammal kompis från Stockholm och vi hade tre gemensamma vänner. Dels den personen jag träffade honom genom, sen också min chef och en kompis från Gävle. Helt oväntat, så var det på flera jag sökte på. Världen måste alltså vara liten. Det var bara det jag ville säga.

TORSDAG SEXTONDE SEPTEMBER


STAYFIT

Tänkte bara tipsa om en väldigt inspirerade blogg Stayfit

HÖST

Japp, nu blir det väl inte mer av sånt här på ett tag. Idag känns det verkligen som höst. Jag ska tända massa ljus och göra gryta till middag, det är höst för mig.

ONSDAG FEMTONDE SEPTEMBER

Började dagen med ett besök hos veterinären. Toffe är mycket piggare idag så det är skönt, men han hade en inflammation i ena frambenet så nu blir det medicin för honom i 8 dagar. Har också gått en promenad till apoteket och hämtat ut hans piller, städat lite, kollat på film och varit allmänt slö idag... Måste rycka upp mig! Ikväll kommer min bror från Karlstad och ska sova här.

TISDAG FJORTONDE SEPTEMBER

Har spenderat typ hela dagen i tvättstugan, mellan varven så tittade på på SATC 2, för den hade jag missat att se. Nu på kvällen har jag varit en sväng på stan och fikat med Sabina och snackat en massa strunt. Men nu är det dags att få en väl behövd massage av min älskade sambo. Imorgon får vi veta vad det är för fel på Toffe... Hoppas det inte är något farligt!
Så här ska min hund vara, inte alls som nu.

TOFFE

Bli frisk!!! :(

BIGGEST LOSER

Två timmar med Biggest loser, nu är jag peppad att ge mig ut på en löprunda.

MÅNDAG TRETTONDE SEPTEMBER

Jag tänkte inte sätta mig vid datorn för fastnar jag här får jag inget vettigt gjort. Jag har i alla fall varit och provridit Tyra nu på förmiddagen. Hon var superfin, tyvärr så har jag knappt några muskler kvar så jag kunde inte rida så bra som jag ville. Men jag hoppas att det kommer funka! Nu håller jag på att städar här hemma, eller jag har städat. Nu ska jag gå till ica och köpa frukt.

TYRA

Jag längtar så mycket tills imorgon. Jag ska provrida en häst som jag tror skitmycket på. Det känns redan nu innan jag ens suttit på den att det kommer funka. Jag vill att det ska funka! Hästen heter Tyra och är precis som min gamla pärla ett halvblodssto, fux också för den delen. Ett antal år yngre än Wilma dock.

Lite på hästryggen genom åren.

SÖNDAG TOLFTE SEPTEMBER

Efter en lång dag med trasig bil och krångel så är vi hemma i Linköping igen. Har haft en trevlig helg på Vätö och även om den här dagen inte riktigt blev som vi tänkt oss så var det kul att få träffa Jimmy och Mickis. Nu på kvällen så har jag färgat håret igen för att det täckte inte helt förra gången. Har också sett säsongs premiären av Ensam mamma söker. I år var det två killar med som jag vet vilka det är, det är ju lite kul! Lite bilder och så får ni imorgon, nu orkar jag inte lägga över något.

SPINDELVÄV

Nu blir det många inlägg i rad, men tänkte passa på när jag väl sitter vid datorn. När man är uppe på landet så vill man ju faktiskt göra lite annat än att sitta framför datorn hela kvällen. Nu har vi i alla fall gått in för dagen, duschat och snart är det dags för mat. Kanske året sista grillade köttbit...? Här får ni några bilder jag tog på ett spindelväv idag. Min mobil tar väldigt olika bra bilder, dom här blev helt okej tycker jag.


LUFTGEVÄR

Nu ska ni se upp, jag har varit igång och skjutit lufgevär idag. Tänk att lite satt allt kvar sen jag var liten och gick på luftgevärs skytte.


Min tavla, utan stöd :)



Haha, jag bjuder på den sista bilden.


VÄTÖ LÖRDAG ELFTE SEPTEMBER



Titta där!

Idag har vi tagit upp båten, det är höst nu.


FREDAG TIONDE SEPTEMBER

Hej hej! Shit, om jag inte sagt det tidigare så säger jag det nu: tiden går så sjukt fort! Känns som att det var måndag igår. Men jag ska inte klaga, nu är det fredag och i eftermiddag bär det av mot Vätö där vi ska spendera helgen. Först ska jag ge mig ut och jogga en sväng i regnet.

DET ENA ELLER DET ANDRA

Varför kan jag inte äta nyttig och träna? Jag verkar bara kunna göra en sak i taget. Äter jag bra och nyttigt så tränar jag sällan och tränar jag mycket så vräker jag i mig onyttigheter. Jag har fan ingen självdisciplin. Det måste bli ändring på det här.

STALLBILDER

Har varit i stallet med Lina nästan hela dagen. Här kommer lite bilder (tyvärr bara mobilbilder)
Toffe, Pralle och Lina
Pralle
Jag och Pralle
Lina och Pralle

IVÄG

Ska alldeles strax snöra på mig skorna och gå och möta Lina. En långpromenad som avslutas i stallet. Inte helt fel start på dagen. Nu måste jag klä på mig, jag kan ju för guds skull inte gå ut naken, det är ju bara 17 grader ute!

ONSDAG ÅTTONDE SEPTEMBER

Jag måste bara vänja mig.

KALORIER IN & UT

Har som många av er vet testat en hel del olika dieter, GI, atkins, viktväktarna, nutrilett och massa tokiga "gå ner 8 kilo på 7 dagar" dieter. Men nu tänkte jag ge mig på det mest logiska, nämligen kalorier in och ut. Tyvärr så är jag ju så kass på att räkna och jag vet inte ens var jag ska börja. Hur många kalorier bränner JAG i vila, hur många kalorier bör JAG få i mig för att gå ner i vikt, hur många kalorier bränner JAG när jag joggar i 30 minuter? Har suttit och sökt massa på nätet, men eftersom allt är så individuellt så är det skitsvårt att hitta någon relevant fakta. Jaja, jag vet väl vad jag kommer hålla på med dom närmaste timmarna. Nämligen att ta reda på vad som krävs för att MIN kropp ska reagera som JAG vill. Vi hörs då...

GOD MORGON

Ligger fortfarande i sängen och samlar krafter för att gå upp. En morgonpromenad så är man väl igång sen.

TISDAG SJUNDE SEPTEMBER

Jag har verkligen ingenting att skriva om idag. Har inte gjort så mycket förutom att jag varit ute gått, Hanna är här, vi har spelat yatzy och precis ätit mat. Återkommer väl om det händer något värt att skriva om. Om inte annat så får ni ha en skön kväll!

NYTT TRÄNINGS SCHEMA

Det nya tränings schemat ser ut såhär:

Måndag: Morgonpromenad 60 min, styrketräning mage, rygg, 30 min kondition
Tisdag: Morgonpromenad 60 min
Onsdag: Morgonpromenad 60 min, styrketräning biceps, triceps, axlar
Torsdag: Morgonpromenad 60 min
Fredag: Morgonpromenad 60 min, styrketräning ben, rumpa, bröst, 30 min kondition
Lördag: Morgonpromenad 60 min
Söndag: Morgonpromenad 60 min, styrketräning genomgång av hela kroppen

DAGENS TRÄNING

Har börjat på ett nytt tränings schema idag. Började dagen med ca 70 minuter rask promenad. Innan lunch gick jag och mötte Lina och det blev sammanlagt en promenad på ca 60 minuter (varav 30 min var i rask takt och ca 30 min i lugn takt). Nu på kvällen har jag sprungit 30 minuter och tränat mage och rygg.

SYSSLING BESÖK

Har Lina på besök, vi pratar träning och hästar. Kanske att jag ska bli medryttare på en häst i det stallet Lina rider i. Det vore inte alls så fel. Vi får se vad som händer! Hur som helst så saknar jag att rida.
Jag och Lina på varsin Fjording.

MÅNDAG SJÄTTE SEPTEMBER

Hej! Måndag igen, tiden går så fort så jag hinner inte med.

NY HÅRFÄRG

Brunett igen.

SÖNDAG FEMTE SEPTEMBER

Sovmorgon och vägning har de här söndagen än så länge bestått av. Nu ska ni få veta vad som händer med min kropp om jag äter onyttigt i 4 dagar (och inte konstant i fyra dagar). Jo, vågen visar idag +1,9kg. Haha, är inte det fantastiskt!? Tydligen får man inte njuta av något här i livet. Nehe, dags att snöra på sig skorna och ge sig ut och bränna kalorier.

HUSBYFJÖLS MARKNAD

Har traditionsenligt gått en runda på marken idag. Som vanligt mer folk än fynd, men fick i alla fall med mig en ring hem... Och marknads godis såklart. Hälsokost med andra ord. Hade funderingar på att stanna i Borensberg även i natt och bege mig ut till folkets park ikväll och dricka mig full. Istället valde jag att åka hem till lägenheten och kvällen kommer spenderas i soffan med sällskap bestående av min sambo, min hund och godis.

UR ETT ANNAT PERSPEKTIV

Fick se Borensberg från luften idag då jag och Hanna satte oss i en helikopter för första gången.

TODAY I'M WEARING THIS


BORENSBERG

Ska alldeles strax sätta mig i bilen med min sambo och brumma iväg till mamma och pappa. Kommer spendera natten hos dom för imorgon ska vi på marknad.

SOLEN SKINER, HIMLEN ÄR BLÅ

Har varit ute och gått en sväng med Toffe, inte särskilt långt, men vi gick bara runt sakta och njöt av den friska luften och solen som värmde i ryggen. Sånna här dagar ligger definitivt i topp tre av underbar dagar tillsammans med en riktigt varm och skön sommardag och en kall decemberdag med pudersnö och frost i träden. I och för sig så är det inte lite underbart när knopparna slagit ut och första vårsolen värmer skönt. Ja, så varje årstid har sin charm.


FREDAG TREDJE SEPTEMBER

God morgon. Sitter i sängen och ögonen står i kors för att jag är så trött. Lovade mig själv och dom på jobbet att jag skulle vara hemma på stand by nu på morgonen om jag skulle behöva komma och jobba. Men dom har inte ringt än och så jag tänkte nog krypa ner och sova en timme till. Eller ska man försöka hålla sig vaken och göra något vettigt av den här dagen om jag nu ska vara ledig...?

FACE

På den där knappa timmen jag inte satt ner på eftermiddagen så råkade jag hamna inne på face. Fick med mig en fin grön ögonskugga hem...


TRÄ SMAK

Jag har typ suttit ner konstant idag. Blev inringd till jobbet i morse, så satt ner mellan ca 08.15- 16.00 med bara lite smågående där mellan. Sen mellan 17.00- 20.30 har jag suttit på utbildning. Gosh, jag önskar att jag ändå orkade ut och röra på mig nu, min kropp skulle behöva det, men är helt slut så tänkte nog tappa upp ett bad istället.
Trött tjej

FUSK

Tre dagar i rad med fusk. Inte okej! Dessutom har jag inte kunnat träna direkt för mitt knä har ballat ur. Idag kändes det dock bättre så jag hoppas att jag kan springa imorgon. Måste också skärpa mig och inte äta fel saker. Har ju varit duktig i tre veckor, varför sluta nu? Nej, nya tag imorgon. (Ps. jag vet att jag kommer fuska på lördag, jag måste köpa lite godis från marknaden).

SNEAK PEAK HOS OSS

Först nu slängde jag mig ner i soffan för kvällen. Var som jag nämnde tidigare i Norrköping en sväng idag. Fikade med Mathias och Sanna och tog en snabb sväng på stan också. När jag klev av tåget i Linköping så satte jag mig direkt på bussen till ikea. Mötte upp Hanna där och så tog vi en sväng där inne. Kom hem med både det ena och det andra så hela kvällen har gått åt montera spotlights och piffa upp hemmet med andra små saker...

TODAY

Nu åker jag till Norrköping, vi hörs sen!

RSS 2.0