2009-09-30

Sista september, det känns i luften att det börjar bli höst på riktigt nu...

Idag har jag varit i stallet, Fleecan var jättepigg och ville galoppera hela tiden, det är väl bra att hon tycker det är kul eftersom det är det vi ska öva på, men man kan ju inte bara kuta runt som en tok hela tiden. Vi fick också jaga lite hästar i typ en timme också. Spelade in en rolig "dokumentär" men jag kan inte lägga in den här... Men lite bilder från när vi red idag kan ni få...


Jag och Fleecan


Hanna och Sunny


Fleecan


2009-09-29

Bloggtorka...!

Jag har haft extrem bloggtorka i flera veckor nu. Har verkligen inget vettigt att skriva om, alls. Det enda jag har på hjärtat idag är att jag undrar hur man kväver en hicka, det går verkligen inte. När jag får hicka (som jag haft tre gånger idag och har nu) så hickar jag jätte högt och det går inte att göra diskret. Småjobbigt när man är ute bland folk... Annars ser väl allt ut som vanligt, ni som följer min blogg vet att tisdagar är gymdagar med Lina. Förutom det så har Lina och Sabina varit här och hållt mig sällskap under dagen och så har jag haft tvättstugan. Har precis ätit mat nu och ska snart springa ner i tvättstugan igen.

För att slippa skriva samma sak varje vecka så kan ni få ett upplägg på hur mina veckor oftast ser ut:

Måndag: Spinning
Tisdag: Gym
Onsdag: Borensberg, ridning och jogging
Torsdag: Spinning
Fredag: Jobb
Lördag: Jobb och gym
Söndag: Ridning

Mer spännande än så är tyvärr inte mitt liv just nu. En rolig sak kommer förhoppningsvis hända inom kort, men det berättar jag mer om när jag vet mer. En sak till som inte är så hemlig, men underbar är att hösten är här på riktigt! Älskar den friska luften och alla färgglada löv, i alla fall när solen skiner som den gjort idag.


2009-09-28

Det brinner i munnen!

Äter nudelwook med för mycket chilisås, det brinner i munnen och jag är varm i hela ansiktet. Men skönt att bli varm igen för jag frös som en tok efter spinningen förut, men efter en varm dusch och den här maten ska jag väl inte behöva frysa mer... Fast jag kom just på att jag skulle frosta ur frysen idag så jag kanske inte håller mig varm så länge till. Nej, jag har absolut inget att skriva om idag så det är lika bra att jag slutar svamla nu.

2009-09-27

Städsöndag, fast den är över.

Har städat lägenheten idag, har skjutit på det hela veckan med utmärkta ursäkter, men nu är det gjort! Till och med allt sånt som inte gör så ofta typ göra rent fläktfiltret och skrubbar badkaret. Känns ju himla skönt att ha det ur världen för ett tag framöver. Resten av dagen har jag en känsla av att den bara kommer gå utan att man gör något vettigt, men det är ju gött det med.

Igår jobbade jag till 3, sen åkte jag och Olof till Borensberg och hälsade på mamma och pappa, hämtade sommardäcken till Calles gamla, Olofs nya, bil. Bastade för första gången på flera månader också, det var väldigt skönt. På kvällen lagade jag min första riktigt lyckade potatisgratäng och så hyrde vi film och åt godis.  


2009-09-25

Har varit och jobbat idag, det gick mycket snabbare idag än förra helgen, kanske inte så konstig att jag hade mer att göra när man är på ett större ställe en löne-fredags-eftermiddag. Var sjukt trött och grinig efter jobbet, men det gick över när jag fått i mig lite mat. Åt saffranspasta som jag nog var lite för trött för att laga för jag gjorde lite fel, men det gick att äta ändå. Fick ett samtal idag också som sa att jag skulle få jobba vidare för Philip Morris under hösten. Känns skönt! Straxt efter samtalet när jag var som gladast så kom det fram en tant till mig och sa att jag var söt som en docka och fick att jag fick henne att önskade att hon också hade en dotter och inte bara sina grabbar. Haha, det var gulligt sagt tycker jag!

Nu blir det myskväll i soffan, jobbet kallar 10.00 imorgon!

2009-09-24

Efter min första busstur med hunden, 10 minuters promenad i spöregn och hagel hamande jag hos min bror. Här ska jag spendera dagen med lite inspelningar av några låtar, får se om jag kanske ställer upp och sjunger med lite (som ni kanske vet har jag inte den bästa stämman haha). Hoppas på att jag torkar till och att det slutat regna när jag ska bege mig hem för att byta om och åka på spinning med Lina.

Imorgon är det fredag, vilket innebär jobb för mig. Jag hoppar inte direkt upp och ner över det här jobbet, men det är ju pengar i alla fall....

2009-09-23 (16.40)

Jag och Fleecan idag :)




2009-09-23

Jag är så sugen på cocacola så jag vill dö!


2009-09-22

Har nyligen kommit hem från gymmet med Lina. Var skönt att träna och ännu skönare att duscha efter att gått i regn hem från bussen. Tänkte åka och sola solarium senare, annars händer det inte mycket spännande idag.

Filmen vi såg igår var bra, men jag visste inte att det skulle komma en till film efter så jag var besviken på slutet tills Olof sa att det kom en film till. Hockeyn däremot gick ju sådär om man får uttrycka det milt. 2-6 är väl kanske inte vad jag hoppats på, men det var ju i alla fall ingen avgörande match...

2009-09-21

Idag är det elitseriepremiär :) LHC möter HV hemma och kan ni ju förstås lista ut vad jag ska göra ikväll...?!

Japp, jag ska gå på bio och se flickan som lekte med elden med Olof. Innan det ska jag träffa Sabina på stan för en snabbfika. Ska bli trevligt att träffa henne, det var länge sen nu. Dagen hitills har bestått av spinning och det var typ allt. Men skönt att får träna när jag vilat sen i fredags...

...Men åter till hockeyn. Ville gärna gå, men har bestämt att jag och Hanna ska gå och se LHC - Frölunda den 8de oktober så jag har inte råd att flänga runt som en galning och lägga massa pengar på det när Weinhandl ändå är kvar i Ryssland. Visseligen har vi ju fått hem både Mårtenson och Johansson, men dom är ju inte alls lika snygga som Mattias :) Får heja på LHC från biosalongen ikväll och hoppas på att dom börjar säsongen starkt :)

2009-09-20

Ååååh, man blir helt glad i hela kroppen när det är sånt här väder! Har gjort det lilla jag behövt göra idag (återrapport till jobbet och diskat sen igår) så nu ska jag göra en fruktsallad och gå ut och njuta av vädret från balkongen...

Igår blev det en spontanttripp till Norrköping och Deli där jag och Hanna mötte Mathias, Emil och Basse(?). Var faktiskt riktigt trevligt, kände dock att det var ett tag sen jag drack när jag började bli glad i hatten efter 2 öl. Effektivt säger vissa, läskigt tycker jag. Slapp ju i alla fall en dyr krognota och en seg "dagen efter". Hur som helst så var det en lyckad, lagom kväll.

2009-09-19

Lördagsgodis.


2009-09-18

Sitter i soffan och tittar på idol. Har jobbat till 7 och sen blev det god mat, bakpotatis och kycklingfilé. Nu kommer resten av kvällen spenderas i soffan med morotsstavar och dip. Gillar verkligen det här :)

2009-09-17 (23.01)

Nu har allt löst sig som varit panik idag, känns skönt. Ska alltså jobba i Linköping imorgon som planerat. Spinningen gick bra fast att jag var väldigt seg i kroppen så kvällen slutade ju bra ändå. Kom också på att idag är det 1 år sen vi åkte till Gran Canaria, tiden har verkligen gått fort! Sen har jag och Olof månadsdag idag, inget man kanske firar när det är så ojämt men ändå :)




2009-09-17

Känner mig minst sagt stressas över den här dagen!

Det börjar med att jag vaknar och kommer på att jag skulle varit på möte på AMS igår och kan bli utskriven om jag inte dyker upp. Åkte direkt ner dit, dom kunde som tur var fixa det. Sen när jag stod utanför parkeringshuset och väntade på Olof så kommer en person som jag ogillar skarp och vill stå och prata med mig tills Olof kommer, vilket jag är för snäll för att säga nej till. På vägen hem stannde vi på polisen för att hämta mitt legg, jag ser ut som en blöt skyltdocka på bilden. Inte kul! Det var oturen för förmiddagen. Nu när jag skulle kolla upp vart jag skulle jobba imorgon, bara för säkerhets skull, så upptäcker jag att adressen och allt sånt är helt ihopvirrat så jag ska enligt adressen jobba på posten i Nyköping imorgon. Fick total panik och ringde dom på UMG, väntar nu på svar. Undrar hur det kommer gå på spinningen ikväll om allt ska hålla på och vara så här?! Hoppas på att det löser sig tills jag ska vara på plats och jobba imorgon.


2009-09-16

Sitter hemma hos Hanna som på rutin på onsdagar. Har varit och ridit (Fleecan tog första samlade galoppen idag, känns rätt gött!!) och sen har vi sprungit en sväng. Ska snart åka hem till mami och papi och sno grönsaker och äpplen. Har längtat efter äppelpaj hela förmiddagen så ska väl sätta igång och göra en så fort vi anlänt hem. Föresten så hatar jag att få håll när man springer och att jag inte kan ladda upp några bilder på bloggen nu!

2009-09-15

Att fylla dagarna är kul...

När man inte har något jobb så måste man fylla dagarna med något. Fram till och med ett par veckor så fördrev jag dagarna med att sova bort så mycket av dagen jag kunde. Nu går jag faktiskt upp skapligt och fyller ändå dagarna och de går mycket snabbare.

Idag till exempel gick jag upp vid 8, käkade frukost och åkte med Olof till friskis och svettis (Olof pluggar i huset bredvid). Tränade på gymmet i 2 timmar med Lina. När jag kom hem gick jag med hunden, duschade och städade lite. Åkte sen ner till stan för att möta upp Hanna för en lunch på Steves. När vi kom hem gick vi runt ån med Toffe sen åkte vi och handlade, lagade mat, åt mat och nu ligger vi klubbade framför tvn. Imorgon är det min stalldag så då kommer halva dagen spenderas i Borensberg, sen ska vi baka äppelpaj. Men på fredag ska jag jobba så jag gör lite nytta också.

"Min" dator funkar fortfarande inte så inga bilder här inte...


2009-09-14

Tvättstugan är avklarad även om jag inte hann tvätta träningskläderna (tänkte vara smart och slänga in alla när jag kom hem från spinningen, men då var det för sent). Har då som sagt också varit på spinning, var dödstrött innan och dödstrött(are) efteråt. Olof skjutsade mig till AMS där jag lämnade in ett papper och sen mötte jag Hanna i tio minuter innan jag åkte hem. Vikt tvätt och hängt upp det som inte hann torka, lagat lunch, duschat och nu är jag ännur tröttare. Ska vila lite i soffan innan jag ska ut med Toffe...

2009-09-13

Har just kommit hem från en heldag i Sörmland. Först åkte vi till Katrineholm och Emelie för att fira Kevin i förskott på hans 1 års dag. Fick kaffe och äppelkaka och trevligt sällskap. När vi varit där en stund var det dags att åka mot Nyköping. Stannade på Nyköpingsbro för att käka lite lunch innan vi åkte till Carro och firade Neliah på hennes 5års dag. På vägen hem stannade vi i Ålberga för att fixa med lite papper för parabolen i huset där vi bodde förut. Tésan var där så snackade lite skit med henne innan vi faktiskt åkte hem. Här hemma var det diskat och fint, Hanna har varit hundvakt idag och var snäll och röjde upp disk från igår! Nu är det top model och sen ensam mamma söker :)

 

 

 


2009-09-12

Denna lördag har jag haft fullt upp. Vaknade vid halv nio och åkte till gymmet typ direkt. När jag kom hem så gjorde jag en riktig lyxfrukost till mig själv, mackor, yoghurt och färskpressad juice. Efter att jag duschat och så åkte jag och älsklingen för att titta på bilar på olika bilfirmor. Det slutade med typ en heldag på stan fast att vi bara varit på 3 bilfirmor. Jag köpte lite nya träningskläder, sen hamnade vi på SIBA där vi gjorde något man inte får, vi spontanköpte en tv. Visserligen behövde vi ny tv och Olof hade råd att köpa en, men det är farligt att göra sånt. Nu har vi installerat den och är nöjda i alla fall. Den ska invigas ikväll med film och mys (ska alltså inte mysa med tvn, men ja ni förstår...). Nu ska jag laga mat!

2009-09-11 (21.48)

Nu har vi tittat på män som hatar kvinnor. Om ni inte redan sett den så tycker jag att ni borde göra det (jag kanske dock var den sista i Sverige att se den, men ändå). Längtar redan tills nästa film släpps, det bra med att jag såg den så sent är att jag ju inte behöver vänta så länge på det. På fredag blir det förhoppningsvid bio, flickan som lekte med elden.

 

 


2009-09-11

8 år sen WTC slog i backen, man får väl ägna en tanke till alla dom som hade någon relation till det och de som dog...

Idag är jag ledig från träning. Har varit på polisen och fixat nytt legg idag, har också varit inne i en blomsterbutik och pratat lite jobb. Annars har jag inte gjort mycket med vettigt än att plocka undan lite i lägenheten. Blir en riktig slappis fredag, kommer inte gå ut med än jag behöver. Ska kolla på män som hatar kvinnor ikväll, har inte sett den än. Imorgon ska jag till gymmet när det öppnar så det blir nog tidig kväll för min del.

2009-09-10

Hemmafrun är i farten...

Har spenderat dagen, hitills, med att vara ute i det underbara vädret med hunden, städa, baka scones och ja, det var typ allt. Tog mig en ganska ordentlig sovmorgon idag, vaknade kvart över 11 och var typ helt förvirrad... Somnade nämligen i soffan igår och har inget minne av hur jag hamnade i sängen. Hur som helst så var det himla skönt att sova ut. Ikväll blir det spinning igen :) Det är faktiskt himla kul!


2009-09-09

Jaha idag är väl en sån där dag när alla gifter sig "090909"...

Sitter hemma hos Hanna nu, hon står här naken bakom mig. Vi kom nyss hem, har varit och ridit, det gick faktiskt riktigt bra idag. Efter ridningen tog vi oss upp till spåret och sprang 2½ km, ett av Sveriges jobbigaste spår till och med. Träningen avklarad för dagen, känns skönt. När Hanna klätt på sig ska vi åka hem till mig och laga en sen lunch.

2009-09-08 (21.25)

Jag är avslagen i soffan...

Dagen började med fix och sen mötte jag upp Linda för att åka ner på stan. Först var vi på AMS, lika ovärt som vanligt. Sen blev det en lång frukostfika och en kort sväng på stan innan vi åkte hemåt. Stannade till i Ekholmen för att lämna mitt CV på en blomsterbutik där. När jag kom hem hann jag knappt komma inanför dörren innan Olle kom. Kul att träffa honom en sväng. Vi fikade på mina bullar lite innan han skjutsade mig till gymmet där jag spenderade dryga timmen. När jag kom hem var maten klar så det var bara att hugga in. Olof kan laga mat om han vill! Efter maten dog jag i soffan i typ ½ timme innan jag flög upp för att färga håret. Nu har jag nyligen kommit ur duschen och känner mig minst sagt avslagen. Väntar på ett "Hells kitchen" ska börja så man får gå och sova sen. Imorgon blir det ridning!

Natti natti

2009-09-08

Har en ganska fullspäckad dag idag, precis så som jag vill ha det.


Detta firas med en peppbild!


2009-09-07 (20.50)

Nog hann jag till spinningen allt. Gott och väl till och med... Var riktigt skönt att träna idag när jag vilat sen i torsdags. Imorgon ska jag till gymmet för första gången och få spendera en timme med en personlig tränare, lyxigt värre :)

Efter spinningen idag så hämtade Hanna upp mig och så åkte vi hem och bakade kanelbullar. När vi gjort 70 stycken så kom jag på att jag inte har någon plats i frysen så vi har säkert ätit typ 12 stycken nu ikväll (jag, Olof och Hanna). Sen slängde jag ut två påsar från balkongen till våra pensionärgrannar, det verkade ju uppskattat! Nu har jag bara 5 påsar med 8 bullar i varje kvar... Får se om man kan pressa in dom i frysen och skicka med Hanna någon påse också.

Nu kollar vi på You, me and Dupree. Det är en film baserad på mitt och Olofs samboliv med Hanna som rollen Dupree. Haha, nej jag skojade bara, Hanna sover ju faktiskt inte hos oss. Nej, nu var jag dum igen, Hanna är så välkommen hit! Senare blir det Roast på Berns, tror minsann det kan vara bra.


Om någon vill ha en påse bullar så är det bara att komma och hämta :)


2009-09-07

Stressad tjej... Kanske i onödan?

Får nästa napnik för attjag är så stressad fast jag egentligen inte behöver vara det. Spinningen börjar först om 1 timme och 40 minuter, borde gå till bussen om 40 minuter och det enda jag behöver göra innan det är att gå ut med hunden och skriva en inköpslista. Det kan ju ändå inte behöva ta så lång tid. Mitt huvud är helt låst nu så jag har glömt vad jag skulle skriva. Men jag ska i alla fall baka kanelbullar idag, har varit sugen på det ett tag nu. Nej, nu är det bäst att göra det där jag skulle så jag slipper stressa på riktigt!

Grattis på 20 års dagen Andréa! DU är min ängel, vi ses snart hjärtat!

2009-09-06

Söndagsmys hemma.

Idag har jag städat för Toffe hade äcklat ner hela lägenheten med ett ben han fick av mig igår. Efter att lägenheten var fin igen så åkte jag och älsklingen till Toys'R'Us och köpte lite födelsedagspresenter till Kevin och Neliah. Köpte också varsinn present till Thilda och Pihlip bara för att dom är söta. När vi kom hem så tittade vi på Gökboet  och sen tog vi en promenad i solen. Nu väntar top model och ensam mamma söker. Äntligen säger jag bara! Ensam mamma söker har jag längtat efter sen finalen förra året!

Imorgon är till spinning vid 11.45, kan vara skönt att få det gjort skapligt, nu känner jag inte av knät alls så det ska nog gå bra. På tisdag ska jag få personlig tränare 1 timme på gymmet för att komma igång, sen blir det hårdträning med både spinning och gym framöver! Men nu ska jag ta en cocostopp! Det är nyttiga grejer det ;)

2009-09-05

Första lördagen i September, marknad i Borensberg och fint väder!

Det första är ju som vanligt, marknaden är alltid första helgen i September, men att det är fint väder är något väldigt ovanligt. Det är nämligen näst intill tradition att regnet ska stå som spön i backen när det är marknad. Jag klagar verkligen inte för det brukar vara ett helvete att gå runt och krocka med alla paraplyn, fötterna är dyngsura och man kan inte köpa något som inte är vattenressistent (förra året köpte jag te i papperspåsar som var helt genomsura när jag kom hem). Hoppas på att det finavädret håller i sig hela dagen, nu ska jag fräscha till mig lite!


2009-09-04

Idag är det faktiskt fredag. Jag gillar fredagar även om varje dag lika gärna skulle kunna vara fredag för min del. Ikväll hade jag tänkt fixa lite fredagsmys med älsklingen, laga lite god mat och så. Snart kommer Bodil hit och vi ska laga lite lunch så får hon se hur vi bor också (inte mycket att komma med om man jämnför med hennes och Linus flaschiga lägga), men ändå!

Imorgon är det Borensbergs marknad och jag har kommit på lite grejer jag ska kolla efter... Även om marknad inte är det roligaste jag vet så har jag varit på Husbyfjöls marknad (som den heter på riktigt) varje år i hela mitt liv, så jag måste gå en sväng traditionsenligt. Ska få träffa min söta farmor också som jag inte träffar alls så ofta!

Föresten så kanske jag gick ut lite hårt med träningen den här veckan för jag har lite ont i mitt högerknä nu. Inte så konstigt kanske med 2 spinningpass, ett ridpass och två långpromenader på 3 dagar. Ska i alla fall vila det idag så det inte blir värre!

Förlåt för att det är dåligt med bilder i bloggen, men kan förtfarande inte använda datorn där jag har alla mina bilder + att jag inte kan lägga över nya bilder på denna datorn.

2009-09-03

Det börjar gå ganska lätt att börja gå upp skapligt.

Tanken var att jag skulle vara ute och gå med Linda nu, men hon var lite förkyld så jag tänkte gå ut själv. Helt plötslig ser jag mig själv sitta i soffan med datorn i knät och hunden har gått och lagt sig igen så jag bestämde mig för att skjuta lite på den här promenaden.

Ska i alla fall ta och städa här hemma idag innan jag ska bege mig ner på stan och möta upp Bodil. Ska bli väldigt trevligt att träffa henne för det var länge sen... Ikväll blir det spinning!

2009-08-02

Sitter hemma hos Hanna nu, vi har precis kommit hem från stallet. Så himla typsikt att det började regna precis när vi skulle ut på fältet, men det gick rätt bra ändå. Ska snart åka hem till mig och Olof och fördriva resten av dagen där. Trodde föresten knappt att jag skulle kunna rida idag efter spinningpasset igår, men har faktiskt ingen träningsvärk alls.

2009-09-01

Skynda, skynda, skynda...

Jag tror jag är expert på att försöka skynda på alla årstider. Jag köper bikini i februari, vinterskor i juli, och julpyntar i november... Nu är det september och just nu så känner jag i alla fall att det är skönt. Det är skönt att det börjar bli lite svalare ute, snart kommer löven ändra färg och sen det som jag gillar bäst; hösten är den bästa tiden att börja om. Börja om med vissa saker man skjutit åt sidan under sommaren och få nya krafter till att förändras till det bättre. Jag tänker börja med att för första gången på längegå till gymmet och köra ett spinningpass ikväll.

Nu måste jag springa ner till tvättstugan, helt oväntat var en tvättmaskin trasig så jag hoppas jag hinner tvätta klart allt innan min tid är slut!

RSS 2.0